Hlavní obsah

Anička na MS chytla formu! Snad se vyplní to nejlepší na konec, přeje si Fernstädtová

Altenberg

Zabrzdila, sundala si helmu, na vlasy se jí snášely sněhové vločky. Do kamery hodila rozpustilý úsměv. A také do míst, kde ji nadšeně povzbuzovali její blízcí s českými vlajkami. Včetně temperamentní maminky Karolíny. „Zkusím šesté místo udržet. Snad se vyplní rčení to nejlepší na konec, byl by to pro mě nejlepší výsledek sezony," vyprávěla česká skeletonistka Anna Fernstädtová po úvodních dvou jízdách na světovém šampionátu v německém Altenbergu (zbývající dvě jsou na programu v sobotu dopoledne).

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Anna Fernstädtová na startu první jízdy na MS v Altenbergu.

Článek

Jste spokojená s oběma jízdami?

Starty nebyly úplně dobré, ale jízdy byly fajn. Možná druhá byla o trošku horší, ale jsem v šestce. Takže spokojenost.

Zaútočíte v sobotu na medaili? Na třetí Rusku Nikitinovou ztrácíte 74 setin.

Medaile je asi daleko. To už by musela dvakrát něco hodně zkazit. Zkusím udržet šesté místo, byl by to pro mě nejlepší výsledek sezony. Doufám, že se vyplní to nejlepší na konec.

Pochválí vás trenér?

Věřím, že ano. Myslím, že jsme se rozhodli pro dobré nože. I když kvůli hroznému počasí bylo složité testovat. Můžeme být spokojení, jízdy byly v pořádku. Nějaké maličkosti zkusím zlepšit.

V noci napadlo 20 centimetrů sněhu, padal i během jízd. V jakém stavu byla dráha?

Počasí se na jejím stavu negativně projevilo. Já měla ještě kliku, že si Italka před mojí první jízdou rozbila helmu a dráhu museli uklízet. Byla jsem docela ráda. Ve druhé jízdě už to bylo v pohodě.

Patří dráha v Altenbergu mezi těžší?

Je jedna z nejtěžších, technická. Zároveň patří mezi pomalejší, jely jsme dneska nejvíc asi jen stopatnáctkou. A taky je dlouhá, člověk se musí dlouho soustředit. Mně sedí, protože je dlouhá. Mám čas na dráze vyjet můj horší start.

Reklama

Související témata: