Hlavní obsah

Dovolená plná hříchu! Česká šampionka plánuje, že po úspěšné sezoně padnou všechny zábrany

Praha

Poslední přesun sezony zvládla s úsměvem. Ještě než z Nizozemska, kde vybojovala o víkendu třináctý triumf v celkovém pořadí Světového poháru na dlouhých tratích, vyrazila rychlobruslařka Martina Sáblíková k domovu, našťouchla se u snídaně vším, co v předchozích měsících bylo zapovězené. A plánovala, jak si užije dovolenou.

Odměna za vítězství? Dala jsem si hodně nezdravou snídani, prozradila Martina SáblíkováVideo: Sport.cz

 
Článek

„Naložila jsem si k snídani párky, vajíčka a další pochutiny, které jsem si tři měsíce musela odpírat," smála se Sáblíková a plánovala, jak bude hřešit. „Dopřeji si podle vůle, nemusím se omezovat. Žádné těstoviny, rýže nebo ovesné vločky. Za celou sezonu jsem si sportovní výživy užila dost a dost," vyprávěla Sáblíková, když jí začala dovolená.

„Pojedu domů, sednu si a budu jenom lenošit. Můj plán je vůbec nic neplánovat. Nikam nepojedu, jen budu ležet doma a dám si nohy nahoru. Párkrát určitě dojde na pizzu, na kterou mám brutální chuť," smála se Sáblíková. „A určitě nebudu striktně držet jídelníček, kterým se řídím celou sezonu," culila se Sáblíková, které čtvrtá příčka ze závodu na tři tisíce metrů ve víkendovém finále SP v Heerenveenu zaručila třináctý absolutní triumf.

Dvaatřicetiletá šampionka tak přepsala vlastní rekord. „Že bych měla mít strach, protože je to třináctka? Vůbec ne! Jde o moje šťastné číslo. Ještě nekončím," ujistila, že v dalších sezonách zkusí unikátní sbírku rozšířit.

Reklama