Hlavní obsah

Do Prahy se vrátil profesionální sport. Prymula nebyl proti

V době pandemie koronaviru se český sport takřka zastavil, přesto soutěže zcela neutichly. V Praze se konal dvoudenní turnaj profesionální série TT Star ve stolním tenisu, kterého se zúčastnilo osm předních českých hráčů. Podle vyjádření šéfa Ústředního krizového štábu Romana Prymuly pro Radiožurnál pořadatelé žádné vládní nařízení neporušili.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Osm stolních tenistů se ve čtvrtek a v pátek utkalo každý s každým, následovalo semifinále a finále. Vítězem se stal Jiří Vráblík, který v utkání o první místo zdolal Tomáše Treglera 3:1.

Na turnaj dohlíželi dva pořadatelé v rouškách. "Jeden z hráčů sehnal i stanovisko od vlády, a to že profesionální hráči, kteří to mají jako živnost, ten sport mohou dál vykonávat," řekl na webu irozhlas.cz manažer akce František Plaček.

Prymula se vyjádřil podobně. "Pokud to je jejich práce, tak to není obcházení, my jsme v podstatě pracovní aktivity nelimitovali. Pokud budou hrát jeden na jednoho, tak to asi splňuje všechny parametry, které tady jsou. Oni by měli vycházet z toho, jestli necítí respirační onemocnění, měli by si měřit teplotu," dodal šéf krizového štábu.

Od vyhlášení nouzového stavu 12. března se podle webu série odehrálo už pět turnajů.

V době, kdy se kvůli opatřením proti šíření koronaviru nehrají v Evropě téměř žádné sportovní soutěže, lidé podle páteční ankety ČTK nejvíce sázejí právě na stolní tenis. Radiožurnál připomněl, že také na výsledky jednotlivých zápasů pražského turnaje šlo sázet a na webu sázkových kanceláří je i živě sledovat.

Reklama

Související témata: