Hlavní obsah

Stolní tenisté by místo MS mohli mít nové každoroční turnaje

Lausanne

Stolní tenisté možná přijdou o klasické mistrovství světa jednotlivců a místo toho budou mít nové tři až čtyři turnaje ročně, z nichž vzejde nový šampion. Revoluční myšlenku navrhl výkonný ředitel mezinárodní federace ITTF Steve Dainton.

Foto: Sport.cz

Stolní tenis - ilustrační foto.

Článek

MS se koná od roku 1926, přičemž v lichých letech jsou šampionáty jednotlivců a v sudých soutěží družstva. Daintonova představa je taková, že týmová MS by zůstala v dosavadní podobě, ale jednotlivci by absolvovali zhruba tři turnaje každoročně s názvem "Grand Smash."

"Ty by oslovily větší publikum a měly větší přínos než jedna událost co dva roky. Nové turnaje by byly stejné nebo větší než mistrovství světa. Kdybychom chtěli obojí, pak zahltíme kalendář i trh," napsal šéf stolního tenisu v otevřeném dopise.

Právě současná pauza kvůli pandemii koronaviru je podle Daintona příležitostí přemýšlet nad tím, co vylepšit, aby byl stolní tenis komerčně úspěšnější. Turnaje "Grand Smash" by měly mít špičkové obsazení a dotaci až tři miliony dolarů. "Z nich by také vzešel mistr světa," řekl.

Podobně jako v jiných sportovních federacích kvůli koronavirové krizi pobírají zaměstnanci ITTF nižší plat z úsporných důvodů. "Budou potřeba další úspory. A další oběti, ale zajistíme, aby federace toto složité období přežila," dodal.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články