Hlavní obsah

Sáblíková vyrazila trénovat na letiště i s berlemi

Praha

Výjimečné okamžiky a prostor pro trénink zažila Martina Sáblíková. Česká rychlobruslařka vyrazila na Letiště Praha i o berlích, aby se zapojila do projektu, kde bude postupně šest českých vrcholových sportovců trénovat zaměstnance letiště. Nakonec došlo také na výzvu, do které se olympijská vítězka pustila i s parťačkou Nikolou Zdráhalovou.

To byla jízda. Martina Sáblíková vyrazila na letiště. Do tréninku se pustila i s berlemiVideo: Letiště Praha

 
Článek

Na úvod se pustil do tréninku Jarda, který dvacet let odbavuje kufry pasažérů. Tisíce zavazadel denně musí vzít do rukou. Teď si zasportoval s olympijskou vítězkou, i když ta dorazila indisponovaná.

„Přeskakovala jsem potůček při běžeckém tréninku. V okamžiku doskoku jsem špatně došlápla a zlomila si kost, která vede od malíčku k patě. Musela jsem do nemocnice a na čtyři týdny dostala sádru," vysvětlila Sáblíková nehodu. Trénoval nemohla, ale svoji roli dvaatřicetiletá majitelka šesti medailí z olympiády zvládla. Když bylo potřeba, pomohla si berlí.

Kteří sportovci makali na letišti a co předvedli?Video: Letiště Praha

„Mě by zajímalo, jak jsou na tom holky s kliky, kolik by jich zvládly," vyzval na závěr nečekaného setkaní Jarda obě české reprezentantky. A nebude jediný, všichni sportovci Olympu Praha budou na závěr letištního drilu vystaveni měření sil. Každý zažije něco jiného. Kolik kliků nakonec daly české rychlobruslařky? Počet můžete tipovat na facebookovém profilu Letiště Praha.

"Doufám, že kost dobře sroste a budu moct zase kvalitně trénovat," přeje si Sáblíková, která při svých dalších cestách bude poznávat letiště opět jako pasažérka. Výjimečný okamžik trenérky s berlemi skončil...

Reklama

Související témata: