Hlavní obsah

Češi mají tři evropské tituly ve sportovním aerobiku

HELSINKY

Jedenáct medailí včetně tří titulů získali čeští reprezentanti na mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a soutěži fitness týmů v Helsinkách. Evropskými šampióny se stali Veronika Šindelářová a Pavel Sirotek mezi páry, Jan Novosad, Hana Babková a Miroslava Zimová v týmové soutěži a družstvo Aerobic Dancers Kladno kralovalo fitness týmům v kategorii.

Článek

Češi zcela ovládli soutěži týmů. Za triem Novosad, Babková, Zimová skončily na druhém místě Magda Husáková, Jindřiška Prošková a Andrea Kinzlová, třetí byly Gabriela Ziková, Ivana Piskáčková a Veronika Stupková.

O další dvě stříbrné medaile se zasloužily ve fitness týmech v kategorii aerobik členky Aerobic teamu Veroniky Vrzbové, v kategorii step byly obsadily druhé místo české šampiónky z Aerobic Dancers Kladno.

Bronz získal mistr republiky Jan Pochobradský v soutěži mužů, kterou vyhrál Fin Jouni Viitanen před Španělem Jonatanem Caňadou. Daniel Komarov skončil na pátém a Vojtěch Ešner na sedmém místě. Také v kategorii žen obsadila třetí místo Denisa Barešová, která nestačila na Finku Ritu Niemiovou a Bulharku Ludmilu Kovacovou. Pátá byla Tamara Jiříková a šestá Kateřina Šmejkalová.

Ve sportovním aerobiku párů získali bronzovou medaili Jana a Josef Vůjtovi. Ve fitness týmech byly v kategorii step třetí členky Fitness studia Zdeny Vitákové.

Reklama