Hlavní obsah

Baseballisté uspěli se sbírkou a vznikne o nich dokument

Praha

Čeští baseballisté se můžou těšit na svůj první celovečerní dokument. Vděčit za něj budou bratrům Jakubu a Michalu Ondráčkovým, kterým se povedlo pro projekt Inbetween získat ve sbírce potřebné finance.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Cílem bylo vybrat prostřednictvím portálu hithit.com 600 tisíc korun. Částka se naplnila v úterý, ale ještě sedm dnů je možné přispívat. "Jsme moc rádi, že jsme dosáhli dané sumy, a čekáme, kam až se vyšplhá. Stavíme tým, a čím výš bude, tím můžeme sehnat kvalitnější lidi," řekl ČTK Michal Ondráček, bývalý baseballový reprezentant, který byl v Mexiku před čtyřmi lety na kvalifikaci World Baseball Classic.

Myšlenka vznikla loni, kdy česká reprezentace, která se skládá výhradně z amatérů, konkurovala v olympijské kvalifikaci profesionálům z nejslavnějších soutěží světa. "Kteří se baseballem skvěle živí," doplnil Ondráček.

Na projekt dosud přispělo 445 lidí a organizací, třikrát se prodal tzv. walkoff homerun, za nějž za platí 50 tisíc korun. Jinak zájemci za svoji podporu získávají převážně dresy, čepice či helmy hráčů, ale třeba také večeři s chytačem Petrem Čechem. Prodán je i dres Martina Červenky z jeho případné premiéry v MLB za Orioles.

Osou dokumentu bude kvalifikace World Baseball Classic. "Můžou postoupit," konstatoval Ondráček a dodal: "Tohle je vrchol jedné generace a turnaj bude pro mnoho z hráčů poslední." Kvalifikace se už měla hrát, ale kvůli koronaviru byla odložena. Pokud bude na podzim, dokument bude hotov do konce roku, případně příští léto.

Reklama

Související témata: