Hlavní obsah

Kraj se na zápas o titul připravuje pod dohledem bodyguardů

MILÁN

Jako VIP si v tomto týdnu může připadat český boxer Rudolf Kraj, neboť ho téměř všude doprovází osobní ochranka, kterou tvoří dva bodyguardi. Třicetiletého mělnického rodáka dnes v Miláně čeká boj o titul profesionálního mistra světa organizace WBC polotěžké váhové kategorie a nikdo z jeho okolí nechce, aby se mu něco nečekaného "přihodilo".

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Rudolf Kraj

Článek

"To je jen pro jistotu. Nevíš, co přijde, co na nás kdo vykoumá," řekl Kraj ČTK a deníku Sport před duelem s Italem Giacobbem Fragomenim. Za normální situace by si na téměř metrákového Kraje jen těžko někdo něco sám dovolil, proti případné větší skupince by to ale bylo horší. "Zatím je všechno v pohodě, i když je cítit, že mě tady moc nechtějí," uvedl Kraj.

Duel o světový pás pořádá italská manažerská stáj OPI 2000, která se stará o Fragomeniho a jejím úkolem je zajišťovat i servis pro Kraje. Na tom si ale už tak záležet nedává. Českého boxera ubytovali v hotelu přímo u dálnice, který je součástí velkého mezinárodního řetězce a má čtyři hvězdičky, úplně ideální ale není.

Bazén hotel má, ale koupat se v něm nedá

Třeba posilovnu nemá příliš kvalitní. "Je tam jen pár strojů a hlavně je malá. Není tady sauna. Bazén sice jo, ale venkovní a vypuštěný," uvedl Kraj. Je proto nakonec rád, že s ním do Milána nejela manželka a děti.

"Manželku by tady asi trefilo. Děti by se mohly jít proběhnout jen k silnici, počítat autíčka," řekl. Bez rodiny vyrazil hlavně proto, že Italové chtěli, aby si její pobyt hradil sám. "To by mě stálo asi dva tisíce eur. To radši pak pojedeme všichni na prodloužený víkend a bude to dovolená," prohlásil Kraj.

V hotelu hraje s ostatními menší "bojovku". Například nespí v pokoji, ve kterém je nahlášený. "A všechny moje věci jsou zase někde jinde. Musím si prostě dávat pozor. Stejně jako v případě stravy. Nepiju nic otevřeného. Nosím si svoje nápoje nebo vše musí být originál zavřené," řekl. Nechce, aby jeho finální přípravu na životní zápas ovlivnily nečekané zdravotní problémy.

Reklama

Související témata: