Hlavní obsah

Kateřina Emmons se rozhodla pro porod v Česku

PRAHA

Začátkem dubna se stane nejúspěšnější česká střelkyně maminkou. Kateřina Emmons pohlaví děťátka ještě nezná, tak mu zatím říká Žížalka a kromě vybírání nového domu pomalu shání výbavičku. Na vánoční svátky přijede do Čech, kde se sejde s celou rodinou. Nějakou dobu tady i zůstane, ráda by zde totiž porodila.

Článek

Těhotenství si olympijská vítězka zatím užívá naplno. „Naštěstí nemám žádné potíže, takže můžu vyrazit na chvíli třeba i na kolo,“ prozradila. V nejbližší době se s manželem Mattem chystá do Minnesoty, kam by se příští rok chtěli přestěhovat. „Na domě se ale zatím ještě nepracuje. Teprve pročítáme různé články, shromažďujeme nápady a vytváříme plánky,“ vyprávěla Emmons.

Vánoční svátky stráví naše nejúspěšnější střelkyně v Česku. „Letos přiletí do Čech i Mattovi rodiče. Takže Vánoce budou opravdu veselé v domě plném lidí,“ smála se. Poté se zúčastní slavnostního vyhlášení Sportovec roku 2008. Do Spojených států amerických se ale hned tak nechystá. „Rozhodla jsem se, že budu rodit v Čechách. Porodnici už jsem si vyhlédli,“ prozradila nastávající maminka.

Jestli se ale podívá na mistrovství Evropy, které se bude na jaře konat v Praze, zatím netuší. „Rozhodnu se až podle aktuálního stavu. Moc ráda bych byla na místě, ale při nejhorším budu fandit z domova,“ prohlásila plzeňská rodačka. Zda se narodí děvčátko nebo chlapeček ještě také neví. „Pokud budeme mít holčičku, rozhodně ji nebudeme oblékat jen do růžového. Pohlaví ale ještě neznáme, zatím miminku říkám Žížalka,“ dodala Emmons.

Táta zůstane poradcem i nadále

Její otec Petr Kůrka míří za trénováním do Austrálie. Z toho, že jí bude táta vychovávat nové soupeřky si ale hlavu nedělá. Nové zkušenosti, které v zahraničí nasbírá, mu rozhodně přeje. „Taťka je trenér, který do práce dává i kousek sebe. A to samé očekává i od svých svěřenců. Zpočátku to asi nebude mít lehké, než si na sebe zvyknou, ale to se určitě časem zlepší. Nové pro něj bude úplně všechno. Ale vím, že rodiče budou mít kolem sebe přátelské lidi, kteří jim pomůžou, když bude potřeba,“ řekla čtyřiadvacetiletá střelkyně.

V kontaktu bude s otcem samozřejmě i nadále. „Naše spolupráce rozhodně nekončí tím, že se rozhodl trénovat jinou zemi. Kdykoliv budu něco potřebovat, zvednu telefon a zavolám. Navíc v Čechách budu mít nového státního trenéra a také svého osobního - Milana Bakeše,“ uzavřela olympijská rekordmanka.

Reklama