Hlavní obsah

Robertson se po triumfu v Šanghaji už těší na pražskou exhibici

PRAHA

Neil Robertson, protihráč Ronnie O'Sullivana v pražské exhibici Bitva králů, dokázal triumfovat na prvním ročníku bodovaného turnaje Bahrajn Championship. Exkluzivně pro Sport.cz poté australský snookerový hráč uvedl, jak se do českého hlavního města podpořen úspěchem těší.

Foto: e-snooker.cz

Neil Robertson

Článek

Ronnie O'Sullivan již uvedl, jak se do Prahy těší. Co víte o České republice?

Nikdy jsem tam ještě nebyl, ale i já se do Čech velice těším. Vím ale o tom, že máte nejlepšího fotbalového brankáře světa Petra Čecha!

Co očekáváte od českého publika?

Díky televizi je snooker v Evropě čím dál více populárnější, takže doufám, že náš zápas zvedne další vlnu zájmu a inspiruje české hráče, abychom je za několik let mohli vidět i na profesionálním okruhu.

Je možné zahrát maximum 147 bodů rychleji než předvedl Ronnie O'Sullivan, tedy za 5 minut 20 sekund?

Tony Drago zahrál maximum v tréninku rychleji, ale nemyslím si, že by byl někdo schopen zahrát jej na bodovaném turnaji pod 5:20, jako se stalo tenkrát v Crucible.

Co děláte, když se právě nehraje?

Vždycky si po turnaji rád odpočinu. Ale pravda je také, že když odpočinek vyměníte za trénink, je to lepší.

Který zápas v kariéře považujete za doposud největší a který naopak za svůj nejhorší?

Za mé největší vítězství v kariéře považuji výhru nad Stephenem Maguirem ve čtvrtfinále Bahrajn Championship. Měl jsem totiž opravdu nepovedený rok a toto mě pořádně nastartovalo. A za nejhorší zápas byla prohra na Grand Prix se Stevem Davisem v poměru 4-5. Jak tak na to koukám, mezi nejlepším a nejhorším zápasem není zas takový časový rozdíl!

Máte raději klasické bodované turnaje, nebo exhibice jako bude v Praze Bitva králů?

Mám rád oboje. Na turnajích si užívám soutěžní hru, ale na exhibicích mám zase rád to, že je uvolněná atmosféra, dělají se legrácky s publikem a hra jako taková je podstatně útočnější, než je k vidění na turnajích.

Reklama