Hlavní obsah

Bývalý šampión Lewis chce za návrat do ringu 100 miliónů dolarů

Bývalý mistr světa těžké váhy Lenox Lewis si pohrává s myšlenkou na návrat do boxerského ringu. V nedělních britských médiích se označil za člověka, který může "zachránit tento sport", ale případný comeback si cení na 100 miliónů dolarů.

Článek

Třiačtyřicetiletý Lewis opustil svět profesionálního boxu v roce 2003 po vítězství nad Vitalijem Kličkem. Právě tento Ukrajinec rovněž nedávno ohlásil návrat a po jediném duelu se stal mistrem světa organizace WBC. A odveta tehdejšího souboje by podle expertů připadala v úvahu, kdyby se Lewis chtěl vrátit do ringu. "Pokud mi bude někdo chtít zaplatit pořádné peníze, řekněme 100 miliónů dolarů, budu znovu boxovat," prohlásil Lewis.

"Nemusím to dělat, nepotřebuju peníze. Ale box to potřebuje. Těžká váha je nyní tak nudná a všechny osobnosti odešly. Chtěl bych zachránit svůj sport," nebral si servítky britský boxer. "Boxeři se většinou vracejí ze dvou důvodů: buď kvůli atmosféře kolem zápasů, nebo kvůli penězům. Já ale nepotřebuju ani jedno z toho, jsem šťastný i tak. Ale ten sport mě potřebuje," dodal.

Kromě Klička se vrací do ringu i Američan Evander Holyfield, jenž se v případě prosincové výhry nad Nikolajem Valujevem stane v 46 letech nejstarším mistrem světa těžké váhy v historii.

Reklama