Hlavní obsah

Liga amerického fotbalu NFL bude kvůli krizi propouštět

NEW YORK

Celosvětové ekonomická krize se nevyhnula ani bohaté zámořské lize amerického fotbalu NFL. Vedení soutěže v úterý oznámilo, že v rámci úsporných opatření propustí 150 zaměstnanců.

Článek

O snižování stavů informoval komisionář soutěže Roger Goodell. "Je to těžké a bolestné rozhodnutí. Ale v současném ekonomickém prostředí je nezbytné. Mnohem rád bych informoval o tom, že se nás krize nedotkne, ale to není pravda," prohlásil.

K propouštění dojde v následujících 60 dnech. NFL opustí 150 ze 1100 zaměstnanců, kteří pracují v sídle ligy v New Yorku, v divizi NFL Films v New Jersey a produkčním oddělení pro televizi a internet v Los Angeles.

NFL patří k nejbohatším sportovním organizacím světa. Jen v letošním roce si hráči přijdou na platech na 4,5 miliardy dolarů (asi 90 miliard korun). Podle společnosti Deloitte soutěž na jednom utkání vydělávala 24 milionů dolarů, v roce 2006 vykázala liga celkový příjem 6,5 miliardy.

Americký fotbal není v zámoří prvním sportem, který musel zavést úsporná opatření. Basketbalová NBA v září propustila 80 zaměstnanců, z internetové divize baseballové MLB muselo odejít 4,5 procenta zaměstnanců.

Reklama