Hlavní obsah

Boxer Kličko porazil Rahmana a obhájil tituly

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko obhájil tituly profesionálního mistra světa těžké váhy organizací WBO a IBF. Američana Hasima Rahmana v sobotu v německém Mannheimu porazil technickým k. o. v sedmém kole.

Článek

Kličko měl od začátku zápasu nad soupeřem převahu. Už v šestém kole Rahman skončil po jeho úderu na podlaze ringu, ale dokázal ještě chvíli pokračovat. Po sérii tvrdých ran v dalším kole už rozhodčí souboj ukončil, protože šestatřicetiletý Američan byl zjevně otřesený.

O čtyři roky mladší Ukrajinec žijící v Německu si připsal 52. vítězství v 55. zápase mezi profesionály. V souboji o světový titul uspěl Kličko posedmé za sebou.

Původně měl boxovat s neporaženým Rusem Alexandrem Povětkinem, který se však v přípravě zranil. Před měsícem ho v roli vyzyvatele nahradil Rahman, jenž byl v minulosti dvakrát mistrem světa.

Kličkův bratr Vitalij má v držení titul organizace WBC a příští rok by ukrajinští sourozenci rádi zkompletovali sbírku všech čtyř mistrovských pásů těžké váhy. Jeden z nich by se měl utkat o titul WBA s ruským šampionem Nikolajem Valujevem, kterého 20. prosince čeká duel s Evanderem Holyfieldem.

Jiný americký veterán Riddick Bowe dnes absolvoval v rámci večera v Mannheimu úspěšný návrat do ringu. Jednačtyřicetiletý exmistr světa po tříleté pauze nastoupil proti Němci Genu Pukallovi a navzdory značné nadváze jednoznačně vyhrál. Svou bilanci v profiringu vylepšil Bowe na 45 vítězství, prohrál jen jednou.

Reklama