Hlavní obsah

Česko se chce ucházet o ME 2012 v rychlobruslení

Česká republika se chce ucházet o pořádáni mistrovství Evropy v rychlobruslení v roce 2012. Reprezentační trenér Petr Novák to řekl novinářům v průběhu letošního kontinentálního šampionátu v nizozemském Heerenveenu. Akce by se měla konat v plánované hale ve Velkém Oseku, o jejíž stavbě se momentálně jedná.

Článek

"Mistrovství Evropy u nás není utopie. Chceme ho pořádat v roce 2012, o což musíme do 1. dubna oficiálně požádat," uvedl Novák pro Radiožurnál.

Ve Velkém Oseku na Kolínsku se sice ještě nezačalo stavět a celý projekt je stále v jednání, podle Nováka to ale není problém. "Něco podobného bylo i s lyžováním v Liberci. Nejdříve bylo (letošní MS) schváleno a pak se začal budovat areál. Věřím ale, že letos už začneme a 2012 bude (hala ve Velkém Oseku) připravená," uvedl Novák.

Novák již přímo v Heerenveenu ukazoval projekt haly ve Velkém Oseku zástupcům Mezinárodní bruslařské unie (ISU) a všem se prý zamlouval. Mistrovství Evropy jako první velkou mezinárodní akci si poté kouč Martiny Sáblíkové, jenž se podílí i na realizaci projektu, vybral hlavně proto, že není organizačně tak náročné jako světový šampionát nebo Světový pohár.

"Startuje tam méně závodníků a my to chceme vzít jako generálku," řekl Novák. Velký problém by podle něj nenastal ani v případě, že by stavbu haly provázely komplikace. "Kdyby se nepostavila, určitě by se našlo nějaké řešení. V Evropě je dost hal a někdo by si to rád od nás převzal," dodal Novák.

Reklama