Hlavní obsah

Obrana v létě vypíše výběrové řízení na nového šéfa ASC Dukla

Praha

Ministerstvo obrany v létě vypíše výběrové řízení na nového ředitele Armádního sportovního centra Dukla. ČTK to v rozhovoru řekl ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). Dosavadní ředitel Jaroslav Priščák povede Duklu do konce září.

Foto: Sport.cz

Jaroslav Priščák na archivním snímku s olympijskou vítězkou Danou Zátopkovou.

Článek

Priščák měl skončit již dříve, protože mu vypršel vojenský závazek. Metnar ale na žádost sportovců z Dukly jeho místo zcivilnil a Priščáka na postu ředitele ponechal jako civilního zaměstnance. Duklu měl vést i přes letní olympijské hry v Tokiu, kterých se měla řada sportovců Dukly zúčastnit. Ty ale byly kvůli pandemii nového typu koronaviru odloženy.

Bývalý československý reprezentant ve skoku dalekém a trojskoku vede Duklu od roku 2001. V únoru mu ale skončil služební poměr, měl tedy odejít do důchodu. Na Metnara se proto obrátili zástupci Dukly včetně oštěpařky Barbory Špotákové nebo bývalého moderního pětibojaře a trenéra Dukly Davida Svobody.

V dopise ministra žádali, aby Priščák mohl Duklu vést až do konce olympiády. Sportovci by jinak podle nich mohli být v přípravě na olympijská klání znejistěni. Metnar se poté rozhodl post ředitele Dukly zcivilnit a jeho řízením pověřit nadále Priščáka.

Metnar nyní ČTK řekl, že své rozhodnutí dodrží a ministerstvo obrany v létě vypíše výběrové řízení na nového šéfa Dukly. Priščák podle něj už jako voják ze zákona působit nemůže a na postu ředitele Dukly by podle ministra měl být voják. "Dlouhé roky je tady tradice sportovců v uniformě a v čele Dukly musí stát ředitel v uniformě," poznamenal.

Reklama

Související témata:
Lubomír Metnar