Hlavní obsah

Šlesingrův odlet do Koreje odložila nemoc

PRAHA

Nečekaná komplikace v podobě onemocnění postihla nejlepšího českého biatlonistu Michala Šlesingra v přípravě na MS, které začíná už za týden v korejském Pchjongčchangu. „Zatímco kluci už absolvují aklimatizační pobyt v dějišti mistrovství, můj odlet se ale musel odložit na sobotu,“ prozrazuje Šlesingr, jenž se stal obětí řádící chřipkové epidemie.

Článek

„Začalo to škrábáním v krku, přidaly se potíže s dýcháním a zvýšená teplota. Cítil jsem se hodně mizerně,“ přibližuje 26letý reprezentant, který na MS 2007 získal dvě medaile.

Po konzultaci s reprezentačním lékařem Martinem Koldovským se Šlesingr podrobil i krevním testům, jejichž výsledky vyloučily nutnost nasazení antibiotik. „Trochu se mi poté zprávě ulevilo,“ přiznává biatlonista, který je od středu už bez teplot. „Týden jsem ale nestál na lyžích a na trénink zatím nemám ani pomyšlení. Doma na trenažeru jsem se snažil simulovat střelbu, abych se udržel v rytmu a snad mě ten výpadek v přípravě moc nepoznamená.“

K ostré přípravě se vrátí až začátkem příštího týden Pchjongčchangu. „Nezbývá mi než věřit, že to bude stačit a že výkonnost bude tam, kde má být. Odpočatý bych měl být,“ říká s mírnou ironií v hlase. „Šlesingrovo nachlazení nás všechny dost vyděsilo, přišlo v naprosto nevhodný okamžik, ale páteční informace od něj už byly pozitivnější a snad nemoc rychle odezní,“ líčí už z dějiště šampionátu trenér mužů Vlastimil Vávra.

„Dorazili jsme v pohodě, Dostál, Holubec, Soukup a Vítek se už tady postavili na lyže a o víkendu čekáme nejen Šlesingra, ale i servismany a fyzioterapeuta. Tratě vypadají hodně náročné, všude na nich ale umělý sníh a vládne trochu organizační chaos,“ líčí první poznatky z Pchjongčchangu Vávra.

Ženskou část výpravy v Koreji už doplnila dvojnásobná medailistka letošního juniorského MS Vítková, která přiletěla přímo z kanadského Canmore a chystá se trénovat s Rezlerovou, Vejnarovou a Tryznovou. Druhá členka zlaté juniorské štafety Zvařičová se má do dějiště šampionátu dostat ve středu.

Reklama