Hlavní obsah

Pljuščenko v Praze předvedl velkolepou krasobruslařskou show

PRAHA

Na jeden den se hokejové kluziště v O2 aréně proměnilo v jeviště pro exhibici Králové ledové arény III. Olympijský vítěz Jevgenij Pljuščenko ve čtvrtek představil svou novou velkolepou show. Na ledě se předvedlo několik mistrů světa i Evropy a nechyběl ani loňský evropský šampión Tomáš Verner a letošní juniorský vicemistr světa Michal Březina.

Článek

Ve čtvrtek večer v pražské O2 aréně představil svou zbrusu novou show olympijský vítěz a několikanásobný evropský a světový šampión Rus Jevgenij Pljuščenko. Na ledě ho tradičně doprovázel jeho „dvorní“ houslista Edvin Marton. Mezi vystupujícími nechyběli mistři světa německý sportovní pár Aljona Savčenková a Robin Szolkowy. Velkých ovací se dočkal bývalý světový šampión Švýcar Stéphane Lambiel, který loni na podzim předčasně ukončil kariéru kvůli vleklým zdravotním problémům.

Ruský akrobat Sergej Jakimenko jako první krasobruslař na světě přeskočil na ledě auto. Svými salty zaujala také několikanásobná mistryně Evropy Francouzka Surya Bonalyová. Do varu dostal publikum loňský mistr Evropy Tomáš Verner, který na písničku Michaela Jacksona předvedl bezchybnou jízdu. Debut na show si odbyl také Vernerův mladší kolega Michal Březina, letošní juniorský vicemistr světa. "Když jsem dostal nabídku, neváhal jsem. Byla to pro mě čest zabruslit si s takovými hvězdami," přiznal talentovaný krasobruslař. Pozvání přijal i pětačtyřicetiletý Jozef Sabovčík, bronzový medailista z OH 1984.

Jízdu v kovbojském stylu předvedl Ital Samuel Contesti, vicemistr z letošního evropského šampionátu. Na závěr velkolepé show představil Jevgenij Pljuščenko svou volnou jízdu, se kterou by rád v příštím roce uspěl na olympijských hrách ve Vancouveru. Mezi účinkujícími se také objevili Jiří Korn a Ilona Csáková, kteří svým zpěvem doprovodili některé krasobruslaře.

Reklama

Související témata: