Hlavní obsah

První hlavní dostih klusácké sezony v Chuchli vyhrál Větroplach

PRAHA

Hlavní dostih prvního klusáckého mítinku v Praze-Chuchli vyhrál devítiletý kůň Větroplach ze stáje Mishano.com. Pod vedením svého trenéra Michala Kalčíka v sobotu triumfoval v Dubnové ceně JS Konsorcium.

Článek

Na start dostihu se postavilo osm špičkových klusáků a hned od počátku mu dominovali Větroplach a favorizovaný Wine And Blues. Po půl kole se k nim přiblížil Tex Diamond, v oblouku se mu dokonce podařilo dostat se před Wine And Bluese, ale nakonec do výsledků výrazněji nepromluvil.

Větroplach totiž v pohodě dál pokračoval nejkratší stopou do cílové roviny, zatímco chumel soupeřů za ním bojoval mezi sebou. V cíli měl loni druhý Větroplach náskok půldruhé délky před Wine And Bluesem. Ze souboje českých odchovanců o třetí místo vyšel vítězně Ocean Al, který předčil Marquise J´Ami.

"Větroplach je poctivý kůň, v práci chodil dobře a měl bezproblémový dostih, zatímco někteří ze soupeřů museli hledat cestu k útoku," řekl loňský šampión Kalčík. Větroplach tak dokázal po půldruhém roce opět vyhrát a pražské vítězství patří vedle úspěchů z německých drah k jeho nejcennějším.

Zahajovací den sezóny byl velmi vydařený pro tochovické středisko Mykoly Volfa, jehož zástupci zvítězili ve třech dostizích a čtyřikrát byli druzí. Uspěl i pětiletý Instant Diamant, který se vrátil na dráhu po vážném zranění a zvítězil v Ceně CCT s.r.o. stylem start-cíl v novém osobním rekordu 1:16,4.

Cenu internetové televize www.konetv.cz vyhrál loňský vítěz derby Walkie Talkie. Svěřenec Jaromíra Kotáska porazil o půl délky dlouho vedoucího Piriac Cashe. "Je vidět, že pomohl nedávný start v Rakousku, kde se kůň ukázal dobře," podotkl jezdec a trenér Kotásek.

Reklama

Související témata: