Hlavní obsah

Olomoucké Czech Open ve stolním tenisu letos nebude

Lausanne

Turnaj elitní série World Tour ve stolním tenisu v Olomouci se letos v srpnu neuskuteční. Mezinárodní federace ITTF dnes oznámila, že Czech Open bylo zrušeno kvůli komplikacím způsobeným probíhající pandemií koronaviru. ITTF odvolala všechny akce až do konce srpna.

Foto: Sport.cz

Pavel Širuček je stolním tenistou roku

Článek

Czech Open se mělo hrát 25. až 30. srpna a po rušení předchozích turnajů figurovalo dlouho jako první velká akce v kalendáři, jež se měla po dlouhé pauze konat. Nakonec i olomoucký turnaj padl za oběť globální zdravotní situaci.

"ITTF a Česká asociace stolního tenisu usoudily, že akci není možné uspořádat vzhledem k pokračujícím cestovním omezením a potenciálnímu zdravotnímu a bezpečnostnímu riziku," uvedla mezinárodní federace, jež zároveň českým organizátorům poděkovala za práci při přípravě turnaje.

Dosavadní poslední velkou pingpongovou akcí byl na začátku března turnaj World Tour v Dauhá. ITTF posléze odkládala či rušila kvůli koronavirové pandemii další akce včetně mistrovství světa družstev, které se místo letošního března bude hrát v Koreji až příští rok.

Mezinárodní federace uvedla, že uvažuje pro závěr roku o soutěžích v alternativních formátech, pokud by situace s covidem-19 neumožnila uspořádání akcí podle původního plánu.

Reklama

Související témata: