Hlavní obsah

Baseballová extraliga pokračuje návratem hvězdy a také sérií titánů

Praha

Třetí kolo nadstavby baseballové extraligy bylo zahájeno ve středu pražským derby, v němž Tempo podlehlo Eagles 4:5. Další utkání a série jsou na programu od pátku do neděle. Vedle pražského derby se v sériích tří zápasů utkají Arrows Ostrava s Draky Brno a Kotlářka Praha s Hrochy Brno. Kotlářka ve čtvrtek představila svou největší posilu Martina Červenku, který se vrátil z USA, kde se letos nedostal do prvního týmu Baltimore Orioles.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Kotlářka vítá zpátky svého ztraceného syna Martina Červenku...

Článek

Eagles středeční výhrou snížili bilanci letošních vzájemných zápasů s Tempem na 1:2. Série pokračuje v pátek v Krči od 19:00, v sobotu se hraje v Libuši od 14:00.

Tahákem víkendu je souboj dvou posledních extraligových mistrů, tedy Arrows Ostrava a Draků Brno. Týmy skončily na prvních dvou příčkách po základní části, také v TOP6 vedou. Vzájemné zápasy v základní části skončily nerozhodně. Jednu výhru bral Boris Bokaj, druhou Radim Chroust. Tentokrát by se mohli oba reprezentační nadhazovači postavit v utkání proti sobě.

„Víme, že Draci jsou těžký a zkušený soupeř, ale to jsou v nadstavbě všechny týmy. Výhry nám nikdo nedaruje," říká Jakub Malík, zadní polař Arrows. „Příprava probíhala standardně, snažili jsme se vylepšit, co nám nefungovalo v předchozích duelech. Čekám tři vyrovnané zápasy, ve kterých budou rozhodovat malé chyby."

Draci odehráli minulé kolo vyrovnané zápasy s Tempem, dva z nich rozhodly homeruny v poslední směně. Střetnutí mezi Draky a Arrows jsou vždy správně vyhecovaná, o čemž mluví i Martin Kalábek, zadní polař Draků: „Vzájemné zápasy mají vždy skvělou atmosféru. Náš cíl pro sezonu je jasný, chceme se vrátit na baseballový trůn a získat titul, který obhajují právě hráči Ostravy." V pátek a v sobotu se hraje v Brně na Městském baseballovém stadionu od 19:00 respektive 14:00, v neděli se série přesouvá do Arrows Parku.

Kotlářka se drží na třetí příčce

Zajímavé duely slibuje také série mezi Kotlářkou Praha a Hrochy Brno. Pražané oznámili návrat svého hráče Martina Červenky z USA, který by mohl nastoupit již do prvního pátečního zápasu na Markétě. Kotlářka po dvou porážkách s Draky porazila třikrát Eagles a drží se na třetí příčce průběžné tabulky. Hroši dokázali svým dvěma soupeřům, tedy Eagles a Arrows, vzít po jedné výhře.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Martin Červenka ve svém brnění...

„Série s Hrochy je pro nás důležitá, pokud si chceme upevnit místo mezi nejlepší čtyřkou," ví Matěj Šůcha, zadní polař Kotlářky. Vzájemné zápasy v základní části skončily smírně, oba týmy vyhrály doma. „Chceme pokračovat v dobrém výkonu na pálce, udržet naši formu ze zápasů proti Eagles. A všichni se těšíme, že už nastoupí Martin Červenka," říká Šůcha.

Dobré výkony podává zejména Martin Mužík, který od začátku TOP6 nasbíral 11 hitů a z toho 3 homeruny. Proti ale určitě bude minimálně John Hussey, nadhazovačská hvězda Hrochů. Série startuje v pátek od 17:00 v Praze, v sobotu se hraje double v Brně v areálu U Hrocha.

Tabulka nadstavbové skupiny o titul:
1.Draci Brno54180,0
2.Arrows Ostrava64266,7
3.Kotlářka Praha53260,0
4.Eagles Praha73442,9
5.Hroši Brno62433,3
6.Tempo Praha72528,6

Reklama

Související témata: