Hlavní obsah

Armádní sportovkyní roku se stala rychlobruslařka Sáblíková

PRAHA

Rychlobruslařka Martina Sáblíková zvítězila v anketě o nejlepšího Armádního sportovce roku 2009. V hlasování funkcionářů z Dukly i armády získala několikanásobná mistryně světa 1147 bodů. Na druhém místě skončil moderní pětibojař David Svoboda, třetí příčku obsadila loňská vítězka ankety oštěpařka Barbora Špotáková.

Článek

Martina Sáblíková sbírá vítězství nejen na ledovém ovále, ale i v anketách. Dvaadvacetiletá rychlobruslařka ve čtvrtek večer vyhrála podruhé v kariéře anketu o nejlepšího Armádního sportovce roku. Slavnostního vyhlášení v Kongresovém sále Masarykovy koleje v Praze se však olympijská naděje nemohla zúčastnit, neboť se v nizozemskémHeerenveenu připravuje na páteční závod Světového poháru.

Letos Martina Sáblíková do své bohaté sbírky přidala hned několik medailí. Nejprve v lednu obhájila bronz na ME ve víceboji a poté si z vícebojařského světového šampionátu přivezla zlato. V březnu pak na mistrovství světa v Kanadě vybojovala zlato na trati pět kilometrů a stříbro v závodě na tři tisíce metrů a svou úspěšnou sezónu završila obhajobou celkového vítězství ve Světovém poháru. 

Druhý v anketě skončil pětibojař David Svoboda, který o pouhé dva body porazil oštěpařku Barboru Špotákovou. Čtyřiadvacetiletý Svoboda si letos přivezl ze světového šampionátu hned tři cenné kovy. Stříbro získal nejen v individuálním závodě, ale i v soutěži družstev, a zlato vybojoval spolu s Ondřejem Polívkou ve štafetě dvojic. I třetí Barbora Špotáková má za sebou výbornou sezónu, na mistrovství světa v Berlíně skončila druhá.

Další kategorie ovládli moderní pětibojaři

Juniorem roku se stal pětibojař Ondřej Polívka, letošní mistr Evropy a mistr světa ve štafetě. A právě moderní pětibojaři ovládli i další kategorie. Trenérem roku se stal kouč pětibojařů Jakub Kučera, kolektivem roku David Svoboda s Ondřejem Polívkou a armádním sportovním oddílem byli vyhlášeni moderní pětibojaři.

Na Rytíře armádního sportu byl pasován veslař Václav Chalupa, který na konci srpna ukončil svou úspěšnou kariéru. Tradičně se při slavnostním ceremoniálu křtil i kalendář Dukly. Ten již podruhé za sebou vytvořil slavný fotograf Jan Saudek. Na dvanácti fotkách jsou zachyceni nejen současní sportovci, ale i některé legendy jako Dana Zátopková či Jan Železný.

<tbody><tr class="invert"><td><strong>Výsledky ankety Armádní sportovec roku 2009</strong> </td></tr><tr><td><span>1. Martina Sáblíková (rychlobruslení) 1147 bodů, 2. David Svoboda (moderní pětiboj) 918, </span>3. Barbora Špotáková (atletika) 916, 4. Ondřej Polívka (moderní pětiboj) 607, 5. Aleš Razým (běžecké lyžování) 467, 6. Ondřej Synek (veslování) 465, 7. Nikola Sudová (akrobatické lyžování) 391, 8. Miroslav Januš (sportovní střelba) 361, 9. Lucie Grolichová (moderní pětiboj) 213, 10. Natálie Dianová (moderní pětiboj) 188.</td></tr><tr><td><strong>Junior roku:</strong> Ondřej Polívka (moderní pětiboj) </td></tr><tr><td><strong>Trenér roku:</strong> Jakub Kučera (moderní pětiboj) </td></tr><tr><td><strong>Kolektiv roku:</strong> David Svoboda, Ondřej Polívka (moderní pětiboj) </td></tr><tr><td><strong>Armádní sportovní oddíl roku:</strong> Moderní pětiboj </td></tr></tbody>

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články