Hlavní obsah

Kotlářka Praha a Arrows Ostrava jsou dalšími semifinalisty

Baseballová extraliga zná další semifinalisty – po Dracích Brno jsou jimi obhájci titulu Arrows Ostrava a Kotlářka Praha. Arrows zatím hrají sérii s Eagles Praha nerozhodně 1:1, Eagles sobotní výhrou 6:4 udrželi naději na postup. Kotlářka vyhrála dvakrát nad Tempem a je zatím na druhém místě. K jeho udržení a zisku výhodnější pozice před semifinále jí stačí vyhrát jeden ze dvou zbývajících zápasů. O poslední postupové místo usilují Hroši Brno a Eagles. V případě rovnosti výher mezi dvěma týmy rozhoduje lepší poměr vzájemných utkání, který mají Eagles s Hrochy lepší.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Radim Novotný z Arrows Ostrava zaznamenává bod v duelu s Kotlářkou Praha.

Článek

Páteční a sobotní program nadstavby odtajnil další dva jisté semifinalisty. Obhájce titulu Arrows Ostrava hraje zatím s Eagles Praha smírně 1:1. Páteční utkání měl plně v ruce nadhazovač Arrows Ondřej Satoria, který přivedl svůj tým k výhře 5:3. Sobotní duel vyšel naopak lépe hostům, kteří výhrou 6:4 zůstali ve hře o postup do semifinále.

Eagles se podařilo v sobotu vyzrát na reprezentačního nadhazovače Borise Bokaje a dostat se v polovině 5. směny do vedení 5:1. Domácí vzápětí snížili na rozdíl jednoho bodu, ale Vojtěch Bužga byl v závěru utkání nad jejich síly. Pražané naopak v posledním inningu své vedení navýšili a v dohrávce už nedali svému soupeři žádnou šanci. Arrows jsou na 3. místě, Eagles poskočili na 5. příčku. Mají stejný počet výher jako Hroši a k jistotě semifinále potřebují tento ukazatel udržet. Tedy mít stejný počet výher jako Hroši Brno, protože ve vzájemných utkání byli úspěšnější.

Kotlářka Praha zdolala dvakrát na domácím stadionu svého městského rivala z Tempa a je momentálně na 2. místě tabulky před Arrows. Obě utkání byla ve znamení nadhazovačů a obě měla podobný průběh. První startovali Jan Novák a Jake Rabinowitz a oba odházeli celý zápas. První bod zápasu pro domácí přinesla až 6. směna, kdy Martina Mužíka stáhl ze 2. mety Martin Červenka. Kotlářka měla před poslední směnou náskok tří bodů, ale Tempo se nevzdalo. Novákův boj o ho-hitter zmařil Vojtěch Bečka, následovala meta zdarma, odpal a sebeobětovací odpal a vyrovnávací bod hostů byl rázem na 3. metě. Třetí aut, ale domácí zvládli zahrát bez problémů a mohli se radovat z první výhry.

Ve druhém střetnutí se na nadhozu představili Lukáš Ercoli a Marek Minařík. Ercoli nebyl na nadhozu tak dominantní jako Novák, který rozdal 16 strike-outů, ale vydatně mu pomohla obrana. „Bylo těžké jít na kopec po výkonu Johnyho, ale dařilo se mi a obrana mě podržela. Dvě důležité výhry," děkuje Ercoli svým spoluhráčům. Marek Minařík se také činil, a tak první bod utkání přišel opět až v 6. směně. Následné sólo homeruny Martina Červenky a Filipa Smoly znamenaly pro Kotlářku opět vedení 3:0 před poslední směnou. Ercoliho vystřídal Jakub Matuška a přes mírné potíže nakonec ve spolupráci s obranou udržel hosty na nule. Hrdinou v obraně byl ve druhém duelu navrátilec Petr Síla. "Byl to rychlý, ale vytrvalý boj. Bude těžké a důležité udržet soustředěnost i v neděli. Kdo přijde s lepší energií, vyhraje," uvědomuje si.

Kotlářka potřebuje k udržení 2. místa získat jednu výhru ze dvou zápasů, které ji ještě čekají. V neděli se utká potřetí v sérii s Tempem, příští týden pak sehraje odložené utkání s Draky Brno. Lídři tabulky mají před sebou kvůli nepříznivému počasí ještě dokonce tři duely. O první místo v tabulce už je ale nemůže nikdo připravit.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Arrows Ostrava - Eagles Praha 5:3 a 4:6
Kotlářka Praha - Tempo Praha 3:2 a 3:0
Tabulka:
1.Draci Brno1211191,7
2.Kotlářka Praha138561,5
3.Arrows Ostrava147750,0
4.Hroši Brno135838,5
5.Eagles Praha145935,7
6.Tempo Praha1441028,6

Reklama

Související témata: