Hlavní obsah

Draci v dohrávce nadstavby získali třináctou výhru

Dohrávka již o ničem nerozhodovala, lídr tabulky přesto ukázal svou sílu. Baseballisté Draků Brno v posledním utkání nadstavbové skupiny o titul porazili Kotlářku Praha 7:4 a získali třináctou výhru. V TOP6 jen dvakrát prohráli a jsou největším favoritem na zisk titulu. Složení semifinálových dvojic je následující: Kotlářka - Arrows a Draci - Eagles. Série startují první víkend v září, hraje se na dva vítězné zápasy.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Draci Brno slaví další výhru.

Článek

Kotlářka přijela do Brna s omlazenou sestavou, ve které ale nechyběli oba tradiční startéři ani Martin Červenka. Naopak domácí nastoupili v klasickém složení. Pražskému týmu vyšel výborně začátek utkání, kdy se ujal vedení 4:0 po dvou směnách.

„Útok byl takový unavenější, ale pro nás je důležité, že se nikdo nezranil, a už se těšíme na semifinále," okomentoval utkání chytač Kotlářky Tomáš Bílek. Nadhazovač Jan Novák držel útok Draků zkrátka, během tří směn mu nedovolil ani jeden hit a do své letošní sbírky přidal tři strike outy. Má jich nyní na kontě za sezonu celkem 101.

Draci otočili průběh utkání v páté směně, kdy se jim sešlo několik hitů za sebou a během jedné dohrávky získali 4 body. To už byl na kopci Lukáš Ercoli, kterého v průběhu hry vystřídali ještě Matuška a Vlach. Také vítěz TOP6 prostřídal čtyři nadhazovače. Jedním z nich byl vnější polař Adam Hajtmar, pro něhož šlo o premiérový nadhazovačský počin v extralize. Draci si zbytek zápasu pohlídali, vyhráli 7:4 a získali tak 13. výhru v TOP6.

Semifinálové série, které se hrají na dvě vítězná utkání, začínají v pátek 4. září. Draci Brno vyzvou Eagles Praha. Kotlářka Praha se pak postaví proti obhájci titulu Arrows Ostrava.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Draci Brno - Kotlářka Praha 7:4
Konečná tabulka:
1.Draci Brno1513286,7
2.Kotlářka Praha159660,0
3.Arrows Ostrava157846,7
4.Eagles Praha156940,0
5.Hroši Brno156940,0
6.Tempo Praha1541126,7

Reklama

Související témata: