Hlavní obsah

Olympijský oheň bude v Tokiu dočasně přístupný veřejnosti v muzeu

Olympijský oheň pro odložené hry v Tokiu bude od 1. září vystaven v japonské metropoli v Olympijském muzeu a po dobu dvou měsíců bude znovu přístupný veřejnosti. Oznámil to organizační výbor her, které se letos nemohly uskutečnit kvůli pandemii koronaviru. V dubnu vzhledem k obavám ze šíření covidu-19 skončilo veřejné vystavení ohně ve Fukušimě, kde původně měl tradiční běh s pochodní po 47 prefekturách pořadatelské země začít.

Foto: Pool New, Reuters

Olympijský oheň v Tokiu, ilustrační foto.

Článek

Štafeta byla po odložení her o rok zrušena, ale olympijský oheň uchovaný v malé zlaté lucerně bude na japonském území hořet až do příštího léta. Mezinárodní olympijský výbor pochodeň označil za světlo na konci tunelu v těžkých časech pandemie, která sportovní dění ve světě na čas zcela paralyzovala a dosud ho výrazně ovlivňuje.

Olympijské hry se v Tokiu mají uskutečnit od 23. července do 8. srpna 2021 a pořadatelé se nakonec rozhodli zachovat plánovanou trasu i program štafety s pochodní. Cesta olympijského ohně potrvá 121 dní a měla by odstartovat ve Fukušimě 25. března 2021.

Reklama

Související témata: