Hlavní obsah

Vstup do semifinále se povedl softbalovým Hrochům a Chomutovu

Ptaha

První výhry v semifinále softbalové extraligy si připsaly týmy Sportclub 80 Chomutov a Hroši Havlíčkův Brod a vedou tak v sériích hraných na tři vítězství. Chomutovští softbalisté, kteří ovládli základní část, si poradili na domácím hřišti s Tempem Praha 8:2. Hroši uspěli v Ledenicích 6:1. Další zápasy se odehrají v neděli.

Foto: ČSA

Softbalista Chomutova Marek Malý v akci.

Článek

Chomutov se hned v úvodu ujal vedení 1:0, další dva body přidal ve třetí směně. Rozhodující ale byla šestá směna, ve které si domácí tým připsal pět doběhů. Hráči Tempa se sice na mety dostávali, ale ve výsledku jen korigovali manko. Celkem zaznamenali pět úspěšných odpalů a dva body. V barvách Chomutova se dařilo Markovi Malému, který předvedl celkem 11 strikeoutů a odehrál celé utkání.

„Úplně spokojený nejsem, dostával jsem se zbytečně do těžkých situací. Těší mě ale, že jsme vstoupili do série vítězně," prohlásil Malý. „Ačkoliv výsledek vypadá jednoznačně, byl to celkem vyrovnaný zápas. Mohl se kdykoliv zlomit."

Skvělý vstup do semifinále se povedl Hrochům z Havlíčkova Brodu, kteří si hned v první směně připsali čtyři body. Další dva body přidali v páté směně a pak už si náskok hlídali. Dařilo se nadhazovači Michalu Holobrádkovi, který předvedl 13 strikeoutů a Žralokům povolil pouze jediný doběh. „Nevyšla nám první směna, kdy jsme dostali čtyři body. A když jsme pak měli šance skórovat, neproměnili jsme. To rozhodlo," líčil Jaroslav Korčák, trenér Žraloků Ledenice. „Bude klíčové přetlačit nadhazovače Holobrádka," doplnil s výhledem na pokračování série.

Tři body pro havlíčkobrodský tým zařídil Jiří Šeda. „Spokojení jsme velice, fungovalo vše, na co jsme se připravili a teď bude důležité to doma potvrdit," dodal David Mertl, který hraje za Hrochy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články