Hlavní obsah

Žokej Bartoš po operaci kolena nestihne Velkou pardubickou

Praha

Pokud se letos pojede Velká pardubická, tak loňský šampion hnědák Theophilos bude mít v sedle nového žokeje. Josef Bartoš je totiž po operaci zraněného kolena z víkendu a čeká ho třítýdenní rekonvalescence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva vítěný žokej Josef Bartoš a trenér vítězného koně Josef Váňa při slavnostním ceremoniálu na 129. Velké pardubické.

Článek

Slavný překážkový dostih by se měl jet v neděli 11. října. Ve středu 7. října ve 13:00 se sejde představenstvo Dostihového spolku a rozhodne, zda vůbec bude možné Velkou pardubickou vzhledem k omezením kvůli koronaviru pořádat.

Bartoš si koleno zranil při oslavách po úspěchu v Itálii, kde vyhrál s L'Estranem největší tamní dostih Gran Premio v Meranu. S nohou musel na operaci. "Dopadla dobře, měl jsem tam úlomek chrupavky, je natržený meniskus. Takže to vyčistili, teď to musím rozcvičit a dostat se do formy. Ale do Velké to nebude. To už je jisté, je za deset dní a tohle vypadá na tři týdny," řekl Bartoš deníku Sport.

Devětatřicetiletý Bartoš loni vyhrál Velkou pardubickou potřetí v kariéře. Poprvé se radoval s Decent Fellowem v roce 2006 a o dva roky později se Sixteen.

Reklama

Související témata: