Hlavní obsah

Baseballisté Tampy Bay si podruhé zahrají ve Světové sérii

Baseballisté Tampy Bay se podruhé v historii probojovali do Světové série. V semifinále play off MLB vyřadili Rays v sedmém utkání Houston Astros po vítězství 4:2. O jejich finálovém soupeři rozhodne rovněž sedmý zápas, v němž se dnes utkají Los Angeles Dodgers a Atlanta Braves.

Foto: Jae C. Hong, ČTK/AP

Baseballisté Tampy Bay Rays pózují po vítězství nad Houstonem v semifinále play off mlb a postupu do finále Světové série.

Článek

Světová série odstartuje v úterý. Kvůli koronavirové epidemii se odehraje v "bublině" v texaském Arlingtonu a poprvé v historii na neutrálním hřišti. Pouze jeden stadion ji hostil naposledy v roce 1944.

V boji o prvenství v Americké lize vedla Tampa už 3:0 na zápasy, ale Houston dokázal sérii vyrovnat. Obrat se však loňskému finalistovi a vítězi Světové série z roku 2017 nepovedl. Jediným týmem, kterému se v play off MLB povedlo otočit sérii z nepříznivého stavu 0:3, zůstává Boston Red Sox, jemuž se to podařilo v roce 2004. Tampa Bay dosud hrála o titul jen v roce 2008, kdy podlehla Philadelphii.

Už sedmým homerunem v play off přispěl k postupovému vítězství Rays kubánský vnější polař Randy Arozarena, který tím vytvořil nováčkovský rekord. Další má na dosah. S 21 odpaly ho dělí pouze jeden od rekordu, který pozdější hvězda Derek Jeter vytvořil v roce 1996.

Arozarena uprchl z Kuby v roce 2015 a rok nato podepsal smlouvu se St. Louis Cardinals. Do Tampy přišel letos v zimě, ale před přípravným kempem v létě měl pozitivní test na koronavirus a v dresu Rays debutoval až 30. srpna.

Reklama

Související témata: