Hlavní obsah

Snookerový hráč bez rukou vyhrává turnaje a chystá se ohromit svět

Nahne se ke stolu a zahraje perfektní strk. Pákistánec Mohammed Ikram k němu ale nevyužije tágo, nýbrž vlastní bradu. Jinak hrát ani nemůže, dvaatřicetiletý muž pocházející z města Samundri na severovýchodě Pákistánu se totiž narodil bez rukou. Na to, jak si se svým hendikepem hravě poradí u snookerového stolu, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pakistánský snookerový hráč se narodil bez rukou, na kulečníkovém stole přesto drtí soupeře.Video: sntv

 
Článek

„Když mi bylo 10 nebo 12 chodíval jsem do herny a říkal jsem si, že kdybych měl ruce, tak bych mohl hrát. Pak sem si ale řekl, proč to nezkusit? Počkal jsem si vždy na to, až v klubu nikdo nebyl a začal jsem to zkoušet," popsal své začátky Ikram pro agenturu AP.

Nakonec vymyslel úplně vlastní způsob, jak hrát snooker a později začal hernu navštěvovat pravidelně, aby svou hru zdokonaloval. „Lidé mi na začátku vůbec nevěřili, že dokážu hrát bradou," popisuje muž. „Nakonec mě ale začali obdivovat," dodal s úsměvem.

Ikram už dokonce dokázal vyhrát tři místní amatérské turnaje a v Pákistánu se stal populární postavou. Do budoucna by své umění rád předvedl i v zahraničí a doufá, že jeho plány na turné po světě podpoří pakistánský premiér Imran Khan. „Chtěl bych svou hru předvádět lidem za hranicemi a proslavit tak Pákistán," odhaluje Ikram smělé plány.

Reklama

Související témata: