Hlavní obsah

Zakoupené vstupenky na OH v Tokiu mohou lidé v listopadu vrátit

Zakoupené vstupenky na olympijské hry v Tokiu, které byly kvůli pandemii koronaviru odloženy na příští rok, mohou lidé v Japonsku vracet od 10. listopadu do konce měsíce. Oznámil to dnes organizační výbor her s tím, že zakoupené lístky zůstávají v platnosti. Zatím ale není jasné, jestli budou moct do hledišť diváci. Vstupenky na paralympijské hry, jež byly rovněž odloženy, bude možné vrátit v prosinci.

Foto: Sport.cz

Zakoupené vstupenky na olympijské hry v Tokiu, které byly kvůli pandemii koronaviru odloženy na příští rok, mohou lidé vracet od 10. listopadu do konce měsíce.

Článek

Japonští pořadatelé rovněž oznámili, že budou vracet peníze za zrušená sedadla, pokud by kvůli bezpečnostním opatřením ohledně covidu-19 došlo k úpravě kapacity stadionů. Vracení vstupenek se nevztahuje na fanoušky, kteří si lístky zakoupili přes národní olympijské výbory. Ty si pravidla refundace určují sami.

Zájem Japonců o vstupenky na hry mnohonásobně překročil nabídku, ve třech kolech se jich mezi obyvatele pořadatelské země rozdělilo zhruba 4,5 milionu z celkového počtu 7,8 milionu. Pořadatelé očekávali, že z prodeje lístků utrží přibližně 800 milionů dolarů (zhruba 18,3 miliardy korun).

Olympijské hry byly kvůli pandemii koronaviru poprvé v historii odloženy. Místo letošního přelomu července a srpna by se měly uskutečnit v téměř totožném termínu příští rok. Odložení her si vyžádá velké ztráty, pořadatelé proto chtějí seškrtat některé náklady.

Reklama

Související témata: