Hlavní obsah

VIDEO: Tysona se nedočkal, teď slovenský "Kid" poměří síly s borcem z Ugandy

PRAHA

Nejúspěšnější slovenský profi boxer, který se nedočkal legendárního Mika Tysona v Praze, se chystá na scénu. Opět vkročí do profesionálního ringu, kde nebyl Tomáš „Kid“ Kovács ještě poražen. V únoru se pobije v Nitře o evropský titul organizace WBO v polotěžké váze. Do protějšího rohu se mu postaví Hamza Wandera z Ugandy.

Slovenský boxer Tomi Kovács při tréninku

Článek

Slovenský boxer má v profesionálním deníku osmnáct duelů, všechny vyhrál. Sedmadvacetiletý soupeř zvítězil ve dvanácti případech, jednou prohrál.

„Nic o něm nevím, ale vím, že mě čeká těžký duel. Jedenáctkrát vyhrál k.o., bude to tvrdý borec, ale jsem přesvědčený, že zvítězím. Boxovat v organizaci WBO je pro mě velká pocta,“ cituje třiatřicetiletého Kovácse denniksport.sk.

Jeho sok - celým jménem Hamza Amuza Wandera Ouma - pochází z Ugandy, ale vlastní švédskou licenci. „Můžeme očekávat zápas na dvanáct kol. Nyní pokračujeme s technickou přípravou a dolaďováním. Potřebujeme získat videozáznam z nějakého zápasu, abychom se mohli připravit po technické stránce," pověděl trenér Pavol Hlavačka.

Mike Tyson mezi promotéry Petrem Havrdou (vlevo) a Reyem Karpfem. Oni do Prahy ale boxerskou legendu nepřivedli. Zůstalo jen u slibů.foto: archiv Reye Karpfa

Rodák z Galanty a mistr světa z roku 2009 organizace WBF se postaví do ringu 25. února. Poté se možná za měsíc střetne s Mikem Tysonem. Pokus číslo dvě. S ním se chtěl sejít už v minulém roce, když měl Tyson přijet do Prahy, ale nakonec z akce kvůli financím sešlo.

„Škoda, že nepřijel, těšil jsem se na něho. Rád bych se s ním potkal, i v ringu. Myslím, že by to bylo v pohodě. On patří mezi největší boxery historie," litoval Kovács loni.

Pokud by si ale chtěl s „Železným Mikem“ zatrénovat, musel by zaplatit 50 tisíc korun. Takový by tehdejší požadavek promotérů.

„Kdyby mi to někdo zaplatil... Určitě bych se od Tysona něco přiučil, a také obráceně,“ pověděl v říjnu pro server aktuality.sk. Za dva měsíce bude Tysonova cena tréninku v Praze deset tisíc. Třeba se slovenský rohovník ukáže. Ale nejdříve má práci doma, čeká ho boj o Evropu v Nitře.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.