Hlavní obsah

Baseballisté zakončí sezonu přátelskými zápasy ve Španělsku

Čeští baseballisté zakončí sezonu přátelskými zápasy ve Španělsku. Národní tým odletěl v pátek vpodvečer na Kanárské ostrovy a na Tenerife odehraje od 16. do 19. listopadu čtyři zápasy s domácím výběrem.

Foto: baseball.cz

Českou baseballovou reprezentaci vede Michael Griffin.

Článek

"Letos měla reprezentace utlumený program, ale nechceme přerušit přípravu směřující k mistrovství Evropy v příštím roce. Španělská federace začíná využívat Tenerife jako svou základnu a i pro nás bude zajímavé hrát v těchto klimatických podmínkách," řekl předseda asociace ČBA Petr Ditrich v tiskové zprávě.

Původně měli na turnaj na severu ostrova v Puerto de la Cruz přiletět i baseballisté Německa, ale kvůli koronaviru účast odřekli.

Nemoc covid-19 zasáhla i do české reprezentace, projevila se hlavně v trenérském složení. Neodcestovali hlavní kouč Kanaďan Mike Griffin ani asistent Petr Baroch. Vedení zápasů převezme Hynek Čapka. "Od Griffina mají přesné pokyny a samozřejmostí budou každodenní on-line konzultace a tradiční denní programy pro hráče, v tomto se v zaběhnutém systému nic nemění," řekl Baroch.

Českou sestavu tvoří hráči, kteří loni bojovali v olympijské kvalifikaci a nastupující generace mistrů Evropy do 23 let. Nováčkem je chytač Šimon Drápela z brněnských Draků, bude krýt záda zkušenému Martinu Červenkovi. "Budu mít kolem sebe velká jména, od kterých se můžu spoustu naučit a doufám, že příležitost využiji na maximum," řekl osmnáctiletý Drápela.

Všichni hráči i trenéři prošli ve středu úspěšně povinnými testy. Kromě zápasů se Španělském je čekají také tréninky a fyzické testy před zimní přípravou.

Reprezentace přišla kvůli koronaviru na jaře o účast na kvalifikaci World Baseball Classic, jejíž nový termín zatím není znám. Koncem září se zúčastnila Pražského baseballového týdne a skončila druhá. V roce 2021 ji čeká v září ME v Itálii, na němž by chtěla získat poprvé v historii medaili.

Reklama

Související témata: