Hlavní obsah

Profesionální boxer Šuda prohrál titulový zápas s Afolabim

KOLÍN NAD RÝNEM

Profesionální boxer Luboš Šuda prohrál zápas o interkontinentálního šampiona organizace WBO polotěžké váhové kategorie s Olawalem Afolabim z Velké Británie. Rozhodčí ukončili zápas v pátém kole kvůli zranění českého boxera, který si tak připsal pátou porážku v 29. zápase v profiringu.

Foto: www.lubossuda.cz

Luboš Šuda

Článek

Duel, který se konal v sobotu večer v Kolíně nad Rýnem, byl součástí galavečera, na němž Ukrajinec Vitalij Kličko obhájil titul šampiona WBC těžké váhy proti Odlanieru Solísovi z Kuby.

Čtyřiatřicetiletý Šuda oficiálně prohrál k.o., přestože otřesený nebyl. Zápas ukončilo silné krvácení z roztrženého obočí. Podle svých slov doplatil na rozhodnutí organizátorů akce, kteří boxerům připravili malé a měkké boxerky.

"Byla to vyčůranost německého týmu. Bylo to, jako kdybychom dostali dvakrát přeloženou mikinu na ruce," řekl Šuda ČTK.

Boxer z Kralup nad Vltavou začal tradičně opatrně a plánoval útočit v druhé polovině zápasu, vypsaného na 12 kol. "Když jsem ale v pátém kole začal zvyšovat obrátky, zasáhl mě na oko, které začalo silně krvácet. Otřesený jsem nebyl, ale nic jsem neviděl," uvedl Šuda.

Český boxer prohrál podruhé v kariéře k.o., stejně v dubnu 2009 s Alexandrem Kotlobajem z Ruska ale zápas skončil kvůli jeho zranění.

Reklama