Hlavní obsah

Český mladík září! Bude mít nejméně stříbro, ve finále narazí na Rusa

Budva

Boxer Erik Suchý získá na juniorském mistrovství Evropy v Černé Hoře minimálně stříbrnou medaili. Ostravský mladík se stal prvním českým finalistou na MEJ od roku 1995, kdy skončil druhý Lukáš Konečný.

Foto: Sport.cz

Boxer Erik Suchý

Článek

Výprava přiveze ze šampionátu v Budvě ještě dvě medaile zásluhou juniorek. Veronice Zajícové (do 51 kg) a Claudii Tothové (do 54 kg) k tomu stačilo jediné vítězství.

Suchý už má na šampionátu na kontě tři výhry. Nejprve vyřadil Adriana Bucsu z Moldávie, ve čtvrtfinále nedal šanci Litevci Nedasu Gudomskasovi a v semifinále porazil Bozorboje Matjakubova z Ukrajiny. V nedělním finále se utká s Mikailem Zajnulabidovem z Ruska a v případě vítězství by se stal prvním českým juniorským mistrem Evropy.

Zajícová hladce porazila Darju-Olhu Hutarinovou z Ukrajiny a při účasti devíti soutěžících to znamenalo jistou medaili. V semifinále pak nestačila na favorizovanou Rusku Anastasiii Kirienkovou.

Tothová, v jejíž kategorii se sešlo jen šest boxerek, si zajistila minimálně bronz vítězstvím nad Sarou Romanaovou ze Španělska. V sobotu se utká s ukrajinskou soupeřkou Katerynou Bodnarčukovou, jež byla nasazena přímo do semifinále.

Reklama