Hlavní obsah

Kořan je pro prodej zimních areálů, které patří ČSTV

PRAHA

Předseda Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) Pavel Kořan si umí představit prodej zimních středisek, v nichž má ČSTV majoritní podíl. Jedná se hlavně o krkonošské areály ve Špindlerově Mlýně, Harrachově a Peci pod Sněžkou, ale také o šumavský Zadov. Řekl to v rozhovoru pro Rádio Impuls.

Foto: Ondřej Lazar Krynek - skoky.net

Můstky v Harrachově

Článek

"Pokud by s tím členové ČSTV souhlasili, mohlo by se připravit profesionální výběrové řízení, protože na konci by mohla být velice zajímavá suma, která by zčásti mohla tvořit další zdroje při správném uložení do nějakých finančních instrumentů," řekl Kořan v Otázkách Václava Moravce. Šlo by prý o případný zisk minimálně kolem jedné a půl miliardy korun.

Kořan by se osobně přikláněl k prodeji všech krkonošských středisek jako celku, samozřejmě po dohodě s dalšími akcionáři, mezi něž patří například Svaz lyžařů České republiky. "Umím si představit prodej těchto středisek v jednom balíčku," prohlásil. Upozornil však, že se jedná o jeho osobní názor, nikoliv o názor výkonného výboru ČSTV, který tyto otázky v současné době neřeší. O případném prodeji musí rozhodnout valná hromada ČSTV.

Mimořádnou valnou hromadu ČSTV Kořan svolá na podzim tohoto roku. Chce na ní řešit se zástupci svazů a tělovýchovných jednot problémy Sazky, změnu stanov a názvu a také volbu nových členů výkonného výboru po odstoupení předsedy hokejového svazu Tomáše Krále a nečekané rezignaci fotbalového šéfa Ivana Haška. "Nejkomplikovanější samozřejmě bude otázka Sazky," uvedl. ČSTV má nabídku od PPF a KKCG a také od skupin Penta a E-Invest. "Intenzivně o tom vyjednáváme, ale Penta dává nyní o sto miliónů víc (pro sport)," dodal Kořan.

Reklama

Související témata: