Hlavní obsah

Pěsti v Brně. Chirurg Konečný, box o světový trůn a show za 15 miliónů

PRAHA

Za Brno může táta. To on má prsty v tom, že profesionální boxer Lukáš Konečný vstoupí 30. záři do ringu a bude bojovat o světový titul v lehké střední váze organizace WBO v hale Rondo. On a jeho soupeř z Ukrajiny Sergej Dzinziruk. Oni dva a duel o svět číslo dvě. První český boxer v roce 2008 v Drážďanech prohrál. Na řadě je souboj, který Česko nikdy nezažilo!

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lukáš Konečný

Článek

„Obrovsky se těším, mám zprávy, že Dzinziruk už na Ukrajině trénuje. Z toho nemám nejlepší pocit, myslím si, že tam se připraví lépe než v Americe. Přece jen, doma je doma,“ řekl dnes Konečný, který má přezdívku Chirurg.

A proč Brno? Konečný z tohoto města pochází, má zde rodinu, navíc zde zapracoval i jeho otec Milan Konečný, první český profesionální boxer. „Měli jsme před měsícem sezení starých boxerů v Brně. A Milan se zeptal: Chlapi, nebyla by možnost, aby Lukáš boxoval v Brně? Tak jsme se toho chytli, aby si to mohl ťuknout doma, a aby tatík mohl sedět pod ringem,“ vysvětlil Miroslav Sukač ze společnosti Double Investments Limited, která akci pořádá.

„Otec řekl, že to někde probere, nevěřil jsem tomu, ale teď jsem za to šťastný,“ přiznal třiatřicetiletý boxer, který má v kariéře před sebou teď jediný cíl - titul mistra světa.

Lukáš Konečný s pásy pro profesionálního mistra Evropy a interkontinentálního šampióna organizace WBO. Teď bude bojovat o světový titul.foto: ČTK/Libor Zavoral

Česko a Brno zažije galavečer, který nabídne celkem šest duelů. Zatím je známý pouze ten nejdůležitější. Neobvyklá akce si vyžádá i velké finance. To vše na pár hodin, ve kterých se vše uskuteční.

„Uspořádání mého duelu vyjde 250 tisíc eur, to je ale jeden zápas. Z toho jsme ale placený já, dále zápas, soupeř, asociace. Pak tu jsou další utkání, hotely, stravování, hala, cestovné, marketing. Úplně do toho nevidím, ale můj hrubý odhad je 15 miliónů korun,“ nastínil rozpočet Konečný, který mohl o stejný titul bojovat v Americe. Ale tuto variantu odmítl, přesto, že přijde o statisíce korun. „Prodělám na tom, ale budu doma,“ vysvětlil táta tří dcer.

Lístky od 390 korun 

Do haly Rondo se na boxerský galavečer vejde devět tisíc lidí, ale takový počet vstupenek nepůjde do prodeje. Část si vezmou sponzoři, organizátoři. Od středy se začnou prodávat lístky, nejlevnější budou od 390 korun. Konečný očekává vyprodanou arénu a diváky z Německa, Polska, Slovenska.

Konečný vyzyvatel vs. Dzinziruk obhájce titulu. Kdo bude mít výhodu?  „U rozhodčích by to tímto pádem mělo být vyrovnané, neměli by přihlížet, že on je mistrem světa. Doufám, že fanoušci ovlivní nejen můj výkon, ale i rozhodčích. Věřím, že mi domácí prostředí pomůže,“ pověděl Konečný dva měsíce před životním duelem.

„Mám deset kilo nahoře, jsem ještě trochu tlustej, s dietou jsem začal v neděli. V přípravě jsem asi měsíc, čtrnáct dní trénuji dvoufázově, mám za sebou i vyšetření v Německu a doktor byl překvapený, že jsem už v takové formě, to mě nabudilo, vím, že příprava směřuje správným směrem,“ dodal Konečný

Reklama