Hlavní obsah

Krpálek vyhrál sázku s dědou a zahraje si na kadeřníka

PRAHA

Judista Lukáš Krpálek si plnými doušky užívá zisku historické bronzové medaile na mistrovství světa v Paříži. Hlavní oslavy přijdou ve středu, přesto už dostal mnoho gratulací k tomu, že vybojoval pro české judo první mužskou medaili z MS po 20 letech. Blahopřáli mu dokonce i Francouzi, kteří ho zastavovali na pařížských ulicích. Už se také těší na to, že bude moci naplnit vyhranou sázku a upravit účes svému dědovi.

Foto: Petr Horník, Právo

Judista Lukáš Krpálek s bronzovou medailí z mistrovství světa v Paříži.

Článek

"S dědou jsem se vsadil, že když získám medaili, tak mu budu moci vystříhat do vlasů, cokoli budu chtít. Máme chatu kousek od Jihlavy a děda slíbil, že s tou upravenou hlavou oběhne celou vesnici," prozradil Krpálek na dnešní tiskové konferenci. "Už se těším, až si o víkendu zahraji na kadeřníka. Zatím ale nevím, co mu tam provedu. Bude to taková improvizace," doplnil.

Není to poprvé, co s dědou uzavřel podobnou sázku. "Už při zlatu mezi juniory jsem mu dělal na hlavě kohouta a obarvil ho na rezato. Je to pro mě taková inspirace. Vždycky si na ty sázky vzpomenu a říkám si, že už kvůli tomu musím vyhrát," řekl dvacetiletý judista USK Praha.

Malá oslava už v Paříži

S kolegy z reprezentace a celým realizačním týmem medaili oslavil již v Paříži v sobotu večer. "Zapili jsme to lehce pivem a pak muselo přijít tradiční šampaňské. Museli jsme ale už v půl páté ráno jet na letiště, takže jsme spali asi tak hodinu. Hlavní oslavy přijdou na řadu až ve středu. Máme zamluvenou oslavu. Je to po dvaceti letech první medaile od chlapů a to se musí oslavit. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, ale asi to bude velké," dodal s úsměvem.

Od svého úspěchu dostal řadu SMS zpráv i e-mailů s gratulací. "Přišlo toho hodně. Všechny mi udělaly velkou radost. Když si na mě někdo vzpomene, tak je to hezké," řekl s tím, že ho také hodně potěšilo, když mu gratulovali lidé v ulicích Paříže. "Šli jsme to zapít do hospody a najednou na přechodu zastavil mercedes, stáhl okénko a chlápek na mě z něj křičel, že moc gratuluje. Bylo to hezké. Podobné to bylo i na ulici, kde mě několik lidí zastavovalo a gratulovali mi. Ve Francii je judo hrozně populární. Tady by se mi to asi nestalo. Alespoň se mi to od příletu nestalo," dodal.

Nyní se chce rodák z Jihlavy dostat ve světovém žebříčku do nejlepší osmičky, k čemuž mu stačí poskočit už jen o jedno místo. Právě prvních osm judistů světa bude mít velkou výhodu na olympijských hrách v Londýně, kde budou nasazeni. "A to je důležité, protože se v prvních kolech vyhnu těm nejlepším. Pak je šance na úspěch větší," řekl Krpálek, který ale ví, že ho i tak čeká při snaze zopakovat v Londýně medailový úspěch těžký úkol. "Když člověk něčeho dosáhne, tak chce ještě víc. To já taky. Musím přidat do svého rejstříku další chvaty, pak budu mít šanci. Dám do toho všechno," dodal Krpálek, který bydlí přímo v nuselské hale Folimanka, kde to má jen pár kroků na tréninkové tatami.

Reklama

Související témata: