Hlavní obsah

Odložený závod triatlonistů v Jokohamě ovládli Silva a Hewittová

JOKOHAMA

Novozélandská triatlonistka Andrea Hewittová potvrdila na závěr sezony vynikající formu druhým vítězstvím za sebou v seriálu mistrovství světa. V Jokohamě v pondělí vyhrála týden po Pekingu závod, který byl z květnového termínu odložen po problémech jaderné elektrárny ve Fukušimě a obavám z radiace v moři.

Foto: Janos Schmidt, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Protože se závod uskutečnil až po finále letošního MS, výsledky z Jokohamy se budou započítávat už do nové sezóny. Spolu s Hewittovou do ní nejlépe vstoupil i Joao Silva z Portugalska, oba čeští reprezentanti se seřadili v třetí desítce. Jan Čelůstka doběhl na 24. místě, Přemysl Švarc tři příčky za ním.

Hewittová skončila v letošním pořadí MS druhá, britská mistryně světa Helen Jenkinsová dnes obsadila šesté místo. Čerstvý šampión mezi muži Alistar Brownlee nestartoval.

Triatlonisté měli v Jokohamě závodit původně v polovině května. Jenže o dva měsíce dříve postihlo severovýchodní pobřeží Japonska silné zemětřesení a vlna cunami, které poškodily 300 km vzdálenou jadernou elektrárnu. Do okolí i do moře uniklo značné množství radiace a závodníci nehodlali v takových podmínkách sportovat.

Závod mistrovství světa v triatlonu v Jokohamě:
Muži:
1. Silva (Portug.) 1:49:21, 2. Brjuchankov -14, 3. Poljanskij (oba Rus.) -43, 4. Whitfield (Kan.) -53, 5. Chrabot (USA) -54, 6. Wild (Švýc.) -56, ...24. Čelůstka -2:45, 27. Švarc (oba ČR) -3:09.
Ženy:
1. Hewittová (N. Zél.) 1:59:17, 2. Moffattová (Austr.) -13, 3. McIlroyová (N. Zél.) -27, 4. Morrisonová (Ir.) -31, 5. Jacksonová (Austr.) -40, 6. Jenkinsová (Brit.) -41.

Reklama

Související témata: