Hlavní obsah

Krasobruslař Verner skončil na Grand Prix v Sapporu pátý

SAPPORO

Krasobruslař Tomáš Verner obsadil na Grand Prix v Sapporu páté místo, na které se posunul z poslední deváté příčky, jež mu patřila po krátkém programu. K radosti domácích fanoušků vyhrál soutěž mužů Japonec Daisuke Takahaši před krajanem Takahiko Kozukou.

Foto: Michael Buholzer, Reuters

Tomáš Verner.

Článek

Verner absolvoval v Sapporu opožděný start do sezóny po problémech se zády a premiéra evropskému šampiónovi z roku 2008 nevyšla. Po nevydařeném krátkém programu byl v neděli pátý ve volné jízdě a na stejné pozici skončil v celkovém pořadí. Při své druhé účasti na NHK Trophy pětadvacetiletý rodák z Písku nenavázal na druhé místo z roku 2007.

Bývalý mistr světa Takahaši zvítězil se suverénním náskokem více než 24 bodů a obhájil loňské prvenství, i když upadl při úvodním čtverném flipu a další dva skoky zjednodušil. Na NHK Trophy triumfoval už počtvrté. "Skoky nebyly takové, jak měly být, ale cítím ve své jízdě zlepšení. Loni jsem měl pocit, že jsem si vítězství úplně nezasloužil, ale tentokrát žádné pochybnosti nemám," uvedl.

Poslední místo obsadil Američan Brandon Mroz, který v sobotu jako první na mezinárodní scéně skočil čtverný lutz. Volná jízda mu však vůbec nevyšla a neudržel průběžné třetí místo. Za oba japonské závodníky se posunul jeho krajan Ross Miner, jenž se probojoval v Grand Prix na stupně vítězů poprvé v kariéře.

NHK Trophy, závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Sapporu (Japonsko):
Muži - konečné pořadí: 1. Takahaši 259,75 b., 2. Kozuka (oba Jap.) 235,02, 3. Miner (USA) 212,36, ...5. Verner (ČR) 196,63.

Reklama