Hlavní obsah

Dokázala, že sprinteři mohou být nejlepší bobisté. Překážkařka Jonesová má zlato z MS

Altenberg

Američanka Kaillie Humphriesová obhájila v Altenbergu titul mistryně světa v závodech dvojbobů. Spolu s ní se v roli brzdařky radovala bývalá atletka Lolo Jonesová, dvojnásobná halová mistryně světa v běhu na 60 metrů překážek. Americká dvojice za sebou nechala domácí posádky pilotek Kim Kalickiové a juniorské mistryně světa Laury Nolteové.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Americké mistryně světa ve dvoubobech z roku 2021 v Altenberhu Keillie Humphriesová a brzdařka Lolo Jonesová.

Článek

Pětatřicetiletá olympijská vítězka z Vancouveru i Soči Humphriesová vybojovala rekordní čtvrtý titul. Ty předchozí dva v letech 2012 a 2013 stejně jako oba triumfy pod pěti kruhy slavila ještě v kanadském bobu. Jonesová je jedním z deseti amerických sportovců, kteří startovali na letních i zimních hrách, a v 38 letech se dočkala první zlaté medaile z MS v olympijské disciplíně.

Na twitterovém účtu uvedla také pichlavé poznámky, které z okolí v poslední době slýchávala: "Jsi stará, měla bys skončit, nemáš na medaili." Ona to ale nevzdala a i v pokročilém sportovním věku ukázala, že na to má a vzkazuje: "Ignorujte to a makejte."

Bez cenného kovu zůstala v domácím korytu stejně jako vloni německá olympijská šampionka z Pchjongčchangu Mariama Jamankaová, jež skončila šestá.

Na mistrovství světa v německém Altenbergu už mají polovinu závodu za sebou také dvojboby prestižnější, mužské kategorie. V té zatím patří českému duu Dvořák, Nosek, průměrné sedmnácté místo.

Reklama