Hlavní obsah

Pětibojaři Kuf a Vlach prošli na SP v Sofii do finále, závodit bude i Novotná

Moderní pětibojaři Jan Kuf a Martin Vlach se na Světovém poháru v Sofii kvalifikovali do sobotního finálového závodu. Naopak Marek Grycz a David Kindl do dalších bojů neprošli. V pátečním závodě žen se nakonec vedle Anny Roubíčkové představí i Veronika Novotná, jež se mezi finalistky posunula z pozice první náhradnice po odstoupení japonské soupeřky.

Foto: Komorous Filip Foto, ČTK

Jan Kuf na archivním snímku

Článek

Kuf s Vlachem, který po dvou disciplínách ztrácel na postup 45 sekund, si zajistili sobotní start až v závěrečné kombinaci běhu a střelby, kterou provázely rozmary počasí. "Podmínky tady jsou mimořádně těžké, zase sněžilo. Dovolím si říct, že v takovéhle zimě nikdo z těch závodníků ještě nestřílel," přiblížil v tiskové zprávě reprezentační trenér Jakub Kučera.

"Střelnice je velmi složitá i tím, jak je postavená. Ostatní kluci chybovali víc než Martin. Honza měl střelbu i na té těžké střelnici relativně pod kontrolou a hlavně na běhu vypadal o dvě třídy líp než před týdnem v Budapešti," řekl Kučera o Kufovi, který před vstupem do SP prodělal covid-19.

Grycz s Kindlem na finálovou účast nedosáhli stejně jako například budapešťský vítěz Pavels Švecovs z Lotyšska.

Reklama