Hlavní obsah

Nová analýza Gracenote předpovídá v Tokiu 11 českých medailí

Praha

Aktualizovaná analýza společnosti Gracenote Sports, která pravidelně odhaduje výsledky na olympijských hrách, předpovídá, že čeští sportovci získají v Tokiu 11 medailí. Podle analýzy, kterou společnost Gracenote poskytla ČTK, vybojuje česká výprava v japonské metropoli dvě zlaté, tři stříbrné a šest bronzových medailí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kajakář Jiří Prskavec by měl podle analýzy společnosti Gracenote Sports získat na OH v Tokiu zlato

Článek

Vítězství analytici předpovídají kajakáři Jiřímu Prskavcovi ve vodním slalomu a blíže nespecifikovaným tenistkám ve čtyřhře. Stříbro by kromě střelců Filipa Nepejchala v libovolné malorážce na 3x40 ran a Tomáše Nýdrleho ve skeetu měli získat také tenisté ve smíšené čtyřhře.

Bronz by měli přidat Adam Ondra při olympijské premiéře sportovního lezení, rychlostní kanoisté Josef Dostál a Martin Fuksa, judista a jediný český šampion z Ria Lukáš Krpálek, polohová štafeta plavkyň a vzpěrač Jiří Orság.

Foto: archiv Lukáše Krpálka

Olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek je i před OH v Tokiu adeptem na některou z medailí.

Jedenáct medailí by podle aktuální analýzy vyneslo České republice v hodnocení zemí 27. místo. Stejný počet cenných kovů Gracenote předpovídá Švédsku, Belgii a Gruzii. Nejúspěšnější výpravou by měli být Američané, kteří mají získat 114 medailí včetně 43 zlatých.

Reklama