Hlavní obsah

Blansko je zpátky, program baseballového víkendu bude zase kompletní

Praha

Další, tentokrát úplné, kolo má na svém programu baseballová extraliga, která startuje již ve čtvrtek večer prvním duelem mezi Olympií Blansko a Nuclears Třebíč. Blanenští přišli kvůli karanténě o dvě kola a nyní se tedy vracejí zpět. K vidění bude také souboj nováčků soutěže, tedy Sokola Hluboká a Blesku Jablonec, přičemž týmy jsou momentálně v odlišném postavení. Hluboká v popředí tabulky se šesti výhrami, Blesk na druhém konci pouze s jednou výhrou. Další série jsou tradiční a zejména pro pražské týmy Tempa a Kotlářky v nich už v této fázi soutěže půjde o hodně. Neúplnou tabulku vedou Hroši Brno před Eagles Praha a Hlubokou.

Foto: baseball.cz, Lenka Brožová

Hroši Brno vedou neúplnou tabulku.

Článek

Olympii Blansko čekají po třítýdenním herním půstu třebíčtí Nuclears. Prozatím se prezentují velmi dobrými výkony, mají na svém kontě pět výher a v týmu novou hvězdu extraligy Ryana Johnsona. Kanadská posila předvádí skvělé výkony jak na nadhozu, tak na pálce. Naopak pro Blansko jde de facto o nový začátek soutěže. V jeho dresu se poprvé představí také japonský catcher Natsuhiko Ue, který v týmu působil už v roce 2018. Soupeři se dobře znají, od společného postupu do extraligy v roce 2017 zatím pokaždé marně bojovali o postup do TOP6, naopak vždy hráli nadstavbu o udržení.

Další sérií víkendu jsou zápasy mezi Eagles Praha a Hrochy Brno. Oba kluby byly minulé kolo úspěšné, Eagles porazili třikrát Blesk, Hroši dvakrát Tempo, a oba se drží v popředí neúplné tabulky. Jedním z talentovaných mladíků je Matěj Bubeník, catcher Eagles. „Příležitosti hrát extraligu si velmi vážím. Na sérii s Hrochy se těším, teď jsou lídrem tabulky, bude těžké je porazit. Musíme pálit, běhat a chytat na sto procent a bude to dobré. Věřím, že tuto výzvu zvládneme," říká před sérií účastník MS U12 v roce 2017. V zisk dalších výher, nejlépe tří, věří i hráči Hrochů, konkrétně Martin Dvořák: „Proti Tempu jsme splnili cíl a vyhráli sérii. S Eagles čekám sérii o hodně ofenzivnější a určitě padne víc bodů. Pro nás bude hlavní porazit Tomáše Duffka a nepouštět soupeře do velkých směn."

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Bitva o metu v pražském derby Eagles (v bílém) - Tempo.

Druhým soubojem mezi Prahou a Brnem bude série Draků s Kotlářkou. Oba týmy braly z minulého víkendu pouze jedno vítězství, oba se musely před sezonou rozloučit s několika oporami. Před několika dny navíc oznámil konec kariéry Daniel Vavruša, dlouholetá opora pražského klubu a reprezentace. Kotlářka by měla zapracovat zejména na svém útoku, který má druhý nejhorší v soutěži. Zatím zvládla odpálit 59 hitů, což je sice o 4 více než Draci, ale ti mají odehráno o tři zápasy méně.

Třetí pražský celek Tempo čeká Ostrava. Arrows minulé kolo stáli, Tempo získalo pouze jedno vítězství. Určitě nemůže být s postavením v tabulce spokojené. Ostravští mají nejen nejlepší týmový pálkařský průměr v extralize, ale také reprezentační nadhazovače Bokaje a Satoriu. Ale také Tempo má ve svém středu reprezentanty nadhozu, kromě Marka Minaříka také izraelského reprezentanta Joey Wagmana. „Víme, že Tempo disponuje silnou nadhazovací baterií a snažíme se pálkařsky připravit. Pokusíme se minimalizovat chyby v obraně, kterých děláme poslední dobou dost. Věřím, že když se nám to povede, tak sérii s Tempem vyhrajeme," plánuje ideální průběh ostravský nadhazovač Ondřej Satoria.

Čtvrté kolo přinese také souboj nováčků, tedy Hluboké a Jablonce. Blesk by se měl poprvé představit na domácím stadionu, který už přestál atak opožděné zimy. Týmy vstoupily do soutěže odlišně. Sokolové jedou na vítězné vlně, vyhráli sérii nad obhájcem titulu a jsou druzí v tabulce. Naopak Blesk slavil pouze jedenkrát, s Draky i přes vyrovnaná utkání vyšel naprázdno, stejně tak v sérii s Eagles. „Musíme zlepšit úplně všechno," myslí si nadhazovač Adam Brenner a pokračuje: „Obrana není špatná, na kopci ale musíme dávat víc strajků. Na pálce by bylo fajn, abychom nepomáhali soupeřovým nadhazovačům a pálil jen strajky." Hluboká naopak může stavět na spolehlivých výkonech všech složek a pravém baseballovém nadšení.

Soupeři čtvrtého kola
Olympia Blansko - Nuclears Třebíč
Draci Brno - Kotlářka Praha
Eagles Praha - Hroši Brno
Arrows Ostrava - Tempo Praha
Sokol Hluboká - Blesk Jablonec

Reklama

Související témata: