Hlavní obsah

Nováček si dvakrát poradil s extraligovým mistrem

Praha

Baseballisté nováčka Sokola Hluboká se v extralize utkali s Draky Brno, obhájci titulu a dvaadvacetinásobnými českými mistry. Trenér Sokola Zdeněk Josefus před víkendovou sérií očekával vyrovnaná utkání, kde rozhodnou drobné chyby a přál si alespoň bod. A tip mu vyšel téměř dokonale – těsná byla všechna utkání, ale Hluboká obrala mistra o body dva.

Foto: baseball.cz, Stanislav Janů

Baseballisté Sokola Hluboká slaví výhru nad Draky Brno.

Článek

V pátek na půdě úřadujícího mistra prohrál Sokol až v nastavené desáté směně 1:2. V sobotu ale dokázal v Brně díky chybě Draků v sedmé směně zvítězit 3:2, a o bod to bylo i v neděli na Hluboké, kde domácí udrželi slibný náskok a vyhráli 6:5. A tím i celou sérii proti úřadujícímu šampionovi.

„Můžeme se opírat o výborné nadhazovače, daří se nám propojovat zahraniční posily s našim domácími, pracuje obrana, v poli příliš nechybujeme a dovolíme soupeři málo doběhů, to je naše hra, styl, o který se snažíme. Ale abychom mohli dál vítězit, musíme přidat v útoku, být mnohem důraznější na pálce a získávat více bodů a na tom teď budeme pracovat," soudí Zdeněk Josefus, trenér Sokola.

„Musím říci, že jsme viděli v sérii dramatický i divácky pohledný baseball, neuvěřitelně vyrovnaný. Už před sezonou soupiska Sokola Hluboká ukazovala, že tým může mít vysoké ambice, což také vstupem do soutěže potvrzuje. Extraliga bude ještě dlouhá, ale jak jsem měl možnost vidět, pokud Sokol udrží svou hru, může přemýšlet o TOP 6, o účasti mezi šesti nejlepšími," líčí Petr Ditrich, předseda České baseballové asociace, který si nedělní utkání nenechal ujít.

„Trojutkání s Draky byl souboj s jedním z nejtěžších soupeřů, kteří na nás v extralize čekají, a jsem rád, že jsme namísto jednoho vysněného bodu doslova urvali dva. Kluky zdobí bojovnost, tým žije i na střídačce a kolo bylo důležité v tom, že jsme si vyzkoušeli, že v extralize máme i na nejlepší a že se osmělují už i naši nejmladší odchovanci. Těšíme se na příští víkend na druhého nováčka extraligy, kterým je vedle nás Blesk Jablonec," dodává David Šťastný, dlouholetý hráč a předseda Sokola Hluboká.

Celá série mezi Eagles a Bleskem Jablonec proběhla v Praze, nakonec se také Pražané třikrát radovali. Páteční zápas (8:1) patřil hlavně domácímu nadhazovači Tomáši Duffkovi. V sobotu Jablonec prohrál 0:7 a 12:14. „Nejsme schopni předvést náš stabilní výkon. Chybí nám tréninky venku, hlavně sbírání odpalů," smutnil Adam Brenner, nadhazovač Blesku.

Nuclears Třebíč se před sezonou netajili touhou postoupit poprvé do TOP 6, k čemuž mají po výhře 2-1 v sérii s Kotlářkou dobře nakročeno. Oba sobotní zápasy (6:1 a 7:4) rozhodla kanadská posila Nuclears Ryan Johnson. „Druhý zápas byl velmi zábavný. Povedlo se mi najít správný nadhoz a mohl jsem společně s klukama slavit na domácí metě, což bylo skvělé," užíval si koncovku zápasu Johnson. Nedělní pražské utkání bylo plné zvratů a přetahování o každý bod. Kotlářka nakonec zvítězila 7:4.

Hroši Brno odehráli sérii s Tempem Praha, zvítězili v ní 2-1 a udrželi si vedení v extralize. V obou sobotních zápasech vedli hosté, ale nakonec se radovali domácí. První zápas přinesl reprezentační nadhazovačský souboj mezi Lukášem Hlouchem a Markem Minaříkem a Hroši nakonec vyhráli 3:1. Ve druhém utkání byl stav po pěti směnách 3:2 pro Tempo. Hroši ale dokázali v 7. hře zatlačit na střídajícího Michala Zelenku a nakonec vyhráli 5:3. Až v neděli, v domácím prostředí, se podařilo Tempu získat vítězství 9:2, zejména díky šesti bodům v 7. směně a výbornému výkonu Rabinowitze na nadhozu.

Výsledky baseballové extraligy:
Pátek
Draci Brno - Sokol Hluboká 2:1
Eagles Praha - Blesk Jablonec 8:1
Sobota
Blesk Jablonec - Eagles Praha 0:7 a 12:14
Draci Brno - Sokol Hluboká 2:3
Hroši Brno - Tempo Praha 3:1 a 5:3
Třebíč Nuclears - Kotlářka Praha 6:1 a 7:4
Neděle
Kotlářka Praha - Třebíč Nuclears 7:4
Sokol Hluboká - Draci Brno 6:5
Tempo Praha - Hroši Brno 9:2
Tabulka:
1.Hroši Brno97277,8
2.Eagles Praha96366,7
Sokol Hluboká96366,7
4.Draci Brno64266,7
Arrows Ostrava64266,7
6.Třebíč Nuclears95455,6
7.Kotlářka Praha93633,3
Tempo Praha93633,3
9.Blesk Jablonec91811,1
10.Olympia Blansko3030

Reklama

Související témata: