Hlavní obsah

Česko - Slovensko 11:1Čeští softbalisté dál na šampionátu drtí soupeře

Sezimovo Ústí/Ledenice

Skvělé výkony předvádí na mistrovství Evropy český výběr. Obě středeční utkání opět skončila předčasně, domácí softbalisté si nejprve poradili s Chorvatskem 7:0 a poté se Slovenskem 11:1. Během dne předvedli tři homeruny, o dva z nich se postaral Jakub Hajný. „Na klucích je vidět chuť a moc chtějí, aby každý švih skončil homerunem. Jsem rád, že často skórujeme a doufám, že nám to vydrží. Naším úkolem je ale hlavně obsadit metu," prohlásil Jaroslav Korčák, trenér reprezentačního výběru. Parádně se předvedl nadhazovač Michal Holobrádek, který ve třech směnách vyřadil všech devět pálkařů chorvatského týmu. Ve čtvrtek čeká favority na titul silné Nizozemsko.

Foto: Grega Valančič

Čeští softbalisté dál na šampionátu drtí soupeře.

Článek

V prvním utkání proti Chorvatsku předvedli čeští softbalisté osm úspěšných odpalů a hned v první směně dal tříbodový homerun Jakub Hajný. „Osobně jsem se těšil na svižnější nadhoz, tak mi to sedlo," dodal Hajný. Další body domácí tým získal až ve čtvrté a páté směně. V závěru odpálil za plot Milan Šulc, pro kterého to byl první homerun za reprezentaci na mistrovství Evropy.

Také v utkání se Slovenskem letěl míč za plot, opět se o to postaral Hajný, který ve třetí směně zařídil pro domácí tým dva body. Celkem dali Češi osm úspěšných odpalů a zápas ukončili po páté směně. „Na obě utkání jsme byli dobře připravení. Pro nás je těžké se sžívat s pomalejším typem nadhozu, soupeři na nás většinou postaví třetího nebo čtvrtého nadhazovače, kteří nemají takovou kvalitu. Naši hráči si tak nejprve musí zvykat na jinou rychlost a načasovat se na to," vysvětlil Korčák.

Fantasticky se na turnaji daří Michalu Holobrádkovi, který ve dvou zápasech a celkově v šesti směnách předvedl už 17 strikeotů. „Michalova role je dominantní, ať už rychlostí nebo tím, jak se mu míče točí. Celá naše nadhazovací rotace je kvalitní a musí nahánět soupeřům strach," tvrdil trenér Korčák.

Mistrovství Evropy softbalistů v Ledenicích (Českobudějovicko):
ČR - Chorvatsko 7:0 po páté směně,
ČR - Slovensko 11:1 po páté směně.

Reklama

Související témata: