Hlavní obsah

Moderní pětibojař Toman útočil na ME na zlato, skončil čtvrtý

Bern

Moderní pětibojař Jan Toman útočil na juniorském mistrovství Evropy v Bernu na zlatou medaili, ale v závěrečné disciplíně o vedení přišel a skončil čtvrtý. Osmnáctiletý talent si zaplaval osobní rekord a po šermu se dostal do čela. Vedl ještě po jízdě na koni, běh se střelbou mu však stupně vítězů sebral. Matouš Tůma skončil desátý, Filip Houška osmnáctý a v soutěži družstev skončili Češi čtvrtí o čtyři body za bronzem.

Článek

"Janek zašermoval 26 výher a 9 proher. To bylo úplně neskutečné," řekl reprezentační trenér juniorů Marek Szmek a označil konečnou čtvrtou příčku za "hodně nad očekávání".

Moderní pětibojař ze Statenic byl v čele i po parkúru, závěr mu nevyšel. "Nestřílel jsem nijak extra a ani ten běh nebyl stoprocentní. Už jsem byl docela unavený po celém tom dni a rychleji už jsem asi nemohl," řekl Toman.

Juniorským mistrem Evropy se stal Ital Giorgio Malan. Tomana předčili ještě Maďar Csaba Bohm a Jegor Gromadskij z Ruska. Šampionát uzavře nedělní závod juniorek s českou nadějí Veronikou Novotnou.

Reklama

Související témata: