Hlavní obsah

Ostravští doma vyrovnali finálovou sérii

Ostrava
Aktualizováno

Vyvrcholení baseballové extraligy je dramatické. Druhé utkání letošního ročníku Czech Series přineslo srovnání série na 1:1 po výhře Arrows Ostrava v domácím prostředí nad Draky Brno v poměru 4:1.

Foto: baseball.cz, Ladislav Svěnčík

Baseballisté Arrows Ostrava mohou být spokojení...

Článek

První body duelu padly až ve 4. směně, kdy oba týmy skórovaly jednou. Startujícími nadhazovači byli za Arrows Alec Lemmon a za Draky Filip Čapka. Páteční vítězové a obhájci titulu se ujali vedení po homerunu Pabela Manzanera, ale neradovali se z něj dlouho. Srovnání přišlo vzápětí. Radim Novotný trefil dvoumetový odpal, posun zajistila Holtzova hra a bod sebeobětovací Čechův odpal. Ostravští zvyšovali postupně tlak a dostali se do jednobodového vedení. Draci tak sáhli ke střídání nadhozu již v 6. směně, při obsazené metě a bez zahraného autu. Čapku nahradil Furko, ale čisté konto se mu udržet nepodařilo. Arrows po Malíkově doublu, sebeobětovacím Vykoukalově odpalu a dalším Šmoldasově hitu stáhli dva body a upravili skóre utkání na 4:1 ve svůj prospěch.

Čisté konto naopak už do konce utkání udržel Jan Vašourek. Draci zabrali v 8. inningu na vystřídavšího Matěje Satoriu, když po hitech Adama Hajtmara, Heldera a úmyslné metě zdarma pro Manzanera obsadili všechny mety. Satoria byl tak střídán Michalem Kovalou, jenž už si s dalšími útočnými výpady brněnského týmu poradil.

Utkání tak skončilo 4:1, Arrows si výhrou vybojovali další domácí utkání. Třetí zápas je na programu v neděli v Brně na MBS od 13:00.

Finále baseballové extraligy - 2. zápas:
Arrows Ostrava - Draci Brno 4:1, stav série 1:1.

Reklama

Související témata: