Hlavní obsah

Stolní tenista Suchánek vybojoval na paralympiádě v Tokiu páté místo

Českému stolnímu tenistovi Jiřímu Suchánkovi se na paralympijských hrách v Tokiu nepodařilo navázat na bronz z Ria de Janeiro. Devětatřicetiletý vozíčkář ztroskotal ve čtvrtfinále a v konečném pořadí obsadil páté místo. Paralympijský šampion z Pekingu David Drahonínský zahájil soutěž lukostřelců druhým místem v kvalifikaci.

Foto: výbor paralympijský Český, ČTK

Stolní tenista Jiří Suchánek obsadil na paralympijských hrách v Tokiu pátou příčku.

Článek

Suchánek, jenž jako jediný z českých zástupců postoupil ze základních skupin do play off, porazil v 1. kole kategorie MS2 Jána Riapoše, současného předsedu slovenského paralympijského výboru, 3:2 na sety. Ve čtvrtfinále ale podlehl Rafalu Czuperovi z Polska 1:3.

Drahonínský zapsal v kvalifikaci kategorie W1 651 bodů, čím vylepšil paralympijský rekord, vzápětí jeho výkon ale ještě překonal Turek Turkmenoglu se skóre 661. Šárka Musilová a Tereza Brandtlová zahájily soutěž ve stejné kategorii žen sedmým a osmým místem.

Cyklista Ivo Koblasa vybojoval na dráze v časovce na 1000 metrů 16. místo a nyní ho čekají starty na silnici. Anna Luxová vypadla v úvodu atletických soutěží v rozběhu sprinterek na 100 metrů, před sebou ale ještě má svoji silnější disciplínu vrh koulí. Do finále nepostoupil ani plavec Arnošt Petráček na své méně oblíbené motýlkářské padesátce. Do další fáze závodu sportovců s nejtěžším postižením neprošla ani jezdkyně Anastasja Vištalová, která obsadila s koněm Sterngreiferem 13. místo.

Reklama

Související témata: