Hlavní obsah

Dominikánská republika - Česko 2:0Těsná porážka vzala baseballistům šanci na postup

Aktualizováno

Baseballová reprezentace U23 podlehla na MS v Mexiku ve vyrovnaném zápase Dominikánské republice 0:2 a připsala si třetí porážku v turnaji. Prohrou si navíc zavřela cestu do Super round a bude tak bojovat ve skupině o 7.-12. místo.

Foto: baseball.cz, Lukáš Ercoli

Zklamaní Češi po těsné porážce s Dominikánskou republikou.

Článek

Zápas začal na kopci Šimon Blažek a vydržel na něm dvě směny bez hitu. Češi se dostali v prvních dvou směnách na mety, ale opět nedokázali vytěžit žádné body. Naopak dominikánský útok se v následujících dvou směnách po bodu prosadil. Utkání bylo skoupé na dobré odpaly a soupeř dokázal vytěžit z minima maximum. Ve třetí hře již na Jana Nebenführa trefení a následný dvoumetový odpal, ve čtvrtém inningu na Davida Merganse dva dobré odpaly. Český tým měl i v dalším průběhu hry pár příležitostí, ale využít je nedokázal. Jako například dvě mety zdarma v 5. směně při jednom autu. David Mergans nakonec doházel celý zápas.

Posledním soupeřem českého týmu bude v pondělí od 19:30 českého času Kuba. Utkání je možné sledovat na YouTube wbsc.

Ve skupině A si zatím vede nejlépe Mexiko, které od prohry s českým týmem vyhrálo další tři zápasy a je jistým postupujícím do Super round. Kuba i Dominikánská republika mají na svém kontě dvě vítězství, stejně jako Tchaj-wan a mezi těmito týmy se bude rozhodovat o dalších postupujících.

Ve skupině B je zatím stoprocentní Venezuela, tři výhry má Kolumbie. První vítězství získalo Nizozemsko.

MS baseballistů do 23 let v Obregónu (Mexiko):
Skupina A:
Dominikánská republika - Česká republika 2:0

Reklama

Související témata: