Hlavní obsah

Boxerský hit Pála - Chisora? Zástupci české jedničky váhají

Praha

Velkou výzvu má před sebou česká profesionální boxerská jednička těžké váhy Ondřej Pála: podle serveru boxingnews24.com má 20. dubna v londýnském Wembley vstoupit do ringu proti kontroverznímu Britovi Derecku Chisorovi. Ačkoli specializovaný web konání zápasu avizuje jako hotovou věc, informace, zdá se, není tak žhavá. Pálovi zástupci nad nabídkou britské strany váhají.

Foto: Václav Mudra - MÉDEA

Ondřej Pála by měl boxovat proti Derecku Chisorovi.

Článek

"Ano, ta nabídka se k nám dostala. Frank Warren nás skutečně oslovil s tím, že by se Ondra střetl s Dereckem. My jsme to ale zatím odmítli," řekl exkluzivně serveru Profiboxing.cz kouč a manažer české jedničky těžké váhy z klubu Médea Boxing Team Jurij Krivoručko.

"Pro Ondru by to bylo příliš brzo. Má za sebou nedávný zápas, nemá za sebou ostré sparingy, do zápasu vlastně zbývá přesně měsíc. Ještě uvidíme," dodal.

Jasným favoritem duelu by byl Chisora, přestože má horší bilanci (15 výher - čtyři prohry) než jeho potenciální soupeř. Změřil už totiž síly s borci typu Tysona Furyho či Deontaye Wildera a památný je především jeho loňský únorový souboj s Vitalijem Kličkem, v němž ukrajinskému šampiónovi WBC připravil několik horkých chvilek a nakonec prohrál až na body.

Devětadvacetiletý rodák ze Zimbabwe předvedl ovšem také sérii skandálů. Nejprve při vážení před duelem dal soupeři facku, při představení boxerů v ringu plivl mladšímu bratrovi Klička Vladimirovi vodu do obličeje. A po duelu na tiskové konferenci v Mnichově se pak ještě porval s bývalým šampiónem asociace WBA Davidem Hayem.

Národní svaz mu na základě těchto výtržností odebral profesionální licenci, ale loni v červenci Chisora prohrál k.o. právě s Hayem. Souboj v Londýně absolvoval s lucemburskou licencí. Nyní mu svaz znovu povolil boxovat.

O rok mladší Pála absolvoval v profesionálním ringu 35 zápasů, z nichž pouze třikrát prohrál. Loni v březnu přišel o pás profesionálního mistra Evropy organizace WBO poté, co ho v tureckém Tekirdagu porazil Němec Konstantin Airich k.o. v devátém kole. Naposledy zdolal 19. února v Minsku domácího Jurije Bychovceva na body.

Reklama

Související témata: