Hlavní obsah

Vacenovská s Pěnkavovou na ME ve čtyřhře medaili nezískaly

Jedna výhra dělila Ivetu Vacenovskou s Kateřinou Pěnkavovou od medaile na mistrovství Evropy ve stolním tenisu, ale cenný kov ve Schwechatu nezískaly. Český pár prohrál ve čtvrtfinále čtyřhry se švédsko-španělskou dvojicí Matilda Ekholmová, Galia Dvoraková 2:4 na sety. Vacenovská poté neuspěla ani v osmifinále dvouhry, Melek Huová z Turecka ji zdolala 4:3.

Foto: František Zálewský, ČTK

Česká reprezentantka Iveta Vacenovská.

Článek

Vacenovská ve Schwechatu získala bronz v soutěži družstev, ale na další medaili útočila marně. Evropská šestka a poslední česká zástupkyně ve dvouhrách prohrála v osmifinále s Huovou, která je v kontinentálním žebříčku o tři místa níž.

Po ztraceném prvním setu otočila česká reprezentantka na 2:1, po dalším obratu vyrovnala na 3:3. Rozhodující sadu ale pro sebe rozhodla její soupeřka poměrem 11:8.

"Iveta bojovala do poslední chvíle o vítězství. Bylo to stejně vyrovnané a dramatické utkání jako včera s Rutou (Litevkou Paškauskieneovou), pouze s tím rozdílem, že dneska vyhrála koncovku rozhodující sady soupeřka. Těžko lze Ivetě něco vyčíst, hrála výborně, její výkony měly stoupající tendenci. Meleková však byla ještě lepší než včera Paškauskieneová, zejména z forhendu. Nechybělo mnoho, možná trošku štěstí," uvedl asistent reprezentačního trenéra Pavel Krpec na webu ping-pong.cz.

Vacenovská s Pěnkavovou předtím byly blízko první české medaile ve čtyřhře na mistrovství Evropy po bronzu Marie Hrachové a Renáty Kasalové v roce 1988.

Letos v červnu se Antonín Gavlas s Renatou Štrbíkovou stali mistry Evropy ve smíšené čtyřhře a Michal Obešlo s Hanou Matelovou přidali bronz.

ME ve stolním tenisu ve Schwechatu (Rakousko):
Ženy:
Dvouhra - osmifinále:
Huová (Tur.) - Vacenovská (ČR) 4:3 (8, -3, -7, 9, 8, -5, 8).
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dvoraková, Ekholmová (Šp./Švéd.) - Pěnkavová, Vacenovská (ČR) 4:2 (7, 10, -8, 4, -9, 5)

Reklama